We welcome...

We welcome...

zaterdag 19 november 2011

Zomerpaleis en Plein van de Hemelse Vrede + de Verboden Stad

Belangrijkste nieuws vandaag: MICHA is 3 jaar geworden. HIEPERDEPIEP HOERA. We hebben het dus al gevierd maar toch is het vandaag een beetje feest want 3 jaar geleden werd in Taipei County een jongetje geboren dat onze zoon mocht worden. Al 2,5 jaar mogen we hem in ons gezin hebben, hij heeft ons vader en moeder gemaakt na jaren van verlangen. Hij is zo verwend de afgelopen weken en tijdens ons verblijf hier mag hij elke dag een kadootje uit de kadomand pakken en een sticker plakken op de aftelkalender. Dan ook nog eens schoenkadootjes van de Sint gekregen, het is wel erg veel allemaal. En ook hier hebben wij natuurlijk kadootjes voor hem gekocht. Vandaag eten wij hier een taartje (of een brownie...mmm...zag ik net liggen bij het McCafé) maar thuis is het een gewone zaterdag maar wel met een speciaal randje. Micha gaat vanmiddag voor de laatste 3 nachtjes bij Bouke's ouders logeren voor wij hem dinsdagavond als eerste op Schiphol in onze armen sluiten. Dan zijn we compleet!

De grote bezienswaardigheden hebben we na vandaag gezien. Gisteren hebben we een bezoek gebracht aan het Zomerpaleis en in het zonnetje kon onze jas uit, heerlijk weer. De keizer wilde net buiten de stad de zomer doorbrengen en de koelte opzoeken. Er is daarom een groot meer gegraven door boeren die daar akkers hadden. Water geeft verkoeling. Het is een groot meer waar je met een bootje op kunt varen, ook in november nog. Een heel eind langs dit meer gelopen onder een balustrade speciaal gemaakt voor de keizer. Een eind verderop ligt een marmeren dragon boat waarop de keizer naar de dragon boat races keek. Tussen de middag bij een tentje rijst met kip-kerrie op en tegen 15.00 uur waren we weer in het Novotel. Rustmomentje (tuk voor Micha en Bouke en ik kop thee en update schrijven en beetje surfen) en om 18.00 uur weer aan de ronde tafel gegeten.



En tussendoor is het genieten, leren we Joshua beter kennen, wordt hij losser naar ons en neemt ook het houden van toe. En papa en Joshua dat is helemaal ok, kijk maar naar de foto's.







Vandaag zijn we om 10.00 uur lopend naar het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad gelopen. Dat ligt tegenover elkaar. Het plein is het grootste plein ter wereld (800 x 550 meter geloof ik) en elke 5 jaar wordt hier die enorme parade gehouden. Achteraan het plein staan twee reusachtige rechthoekige tv-screens met beelden van de provincie Hunan waar Mao vandaan komt. Chris vertelde ons een gezegde over Hunan: terrible mountains bring terrible people. Op dit plein (met op de achtergrond het portret van Mao) is de groepsfoto gemaakt (helaas zonder Corrie) en dat krijgen we in een boek met allerlei info over het plein, de stad etc. Een heel mooi aandenken dus. De zon schijnt weer maar het is nu echt koud. Het was best aanpezen voor de kids maar ze hebben het volgehouden en ik denk dat ook in de andere kamers een tuk wordt gedaan.


De Verboden Stad is kolossaal, imposant en wijds, ongelooflijk. Je loopt van het ene gebouw naar het andere over grote pleinen, op een gegeven moment lijkt het op elkaar en weet je niet meer over hoeveel pleinen we nu al gelopen hadden. Chris vertelde waar elk gebouw voor diende en zo krijg je een beeld van het leefgebied van de keizer...en zijn honderden concubines. Het was erg druk, ook veel (reis)groepen Chinezen.



Op de terugweg hebben wij met z'n drietjes even een hamburger bij de Mac naar binnen gewerkt en nu is het weer chillen op de hotelkamer. Vanavond weer naar ons stamcafé/restaurant en daarna gaan we een brownie eten voor Micha's verjaardag.

Nog 3 nachtjes slapen...

Berichtje voor die andere adoptiemama: je kritische noot was niet zo leuk op de vroege morgen. Maar met kritiek moet je iets doen en dus heb ik over jouw woorden nagedacht. Ik wil erop reageren maar niet via deze blog. Wil je mijn reactie ontvangen, stuur dan even je mailadres en je naam naar
hebbez@gmail.com dan weet ik ook naar wie ik reageer. Wil je niet reageren, even goede vrienden en desondanks leuk dat je onze reis volgt.

30 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd met de verjaardag van Micha!! Op dit moment ver weg maar zo dichtbij in het hart en de gedachten! Over een paar nachtjes voor altijd met z'n viertjes! We tellen met jullie af en wachten op de eerste volledige gezinsfoto! Geniet nog van de laatste dagen in het geboorteland van Joshua en wij genieten nog steeds met jullie mee!

    Een lieve groet,

    Henrique, Eelco en Yu-Hsi

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hiephiephoera voor jullie Micha! Gefeliciteerd!Geniet nog van de laatste paar daagjes...spannend straks de lange terugreis met Joshua...maar daarna wacht jullie Micha jullie op en vervolgens vast nog een groot ontvangscomite :) Geniet van alle bijzondere momenten! Via je blog geniet ik mee ;)
    Groetjes, Annemiek

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allereerst, van harte gefeliciteerd met de verjaardag vam Micha. Wat een gekke dag zal het zijn, maar lieve mensen, volgende week zien jullie Micha weer! En dan kunnen jullie verder als gezin van vier, hoe geweldig is dat!
    En klees ijverig mee elke keer, wat een mooie plaatjes schieten jullie van JOshua en de omgeving van waar jullie zitten! Volop genieten voor jullie hier op de bank!
    Succes sterkte en vooral genietse nog ff van die paar dagen in China en dan alvast een goede vlucht naar huis gewenst!
    Groetjes Henri Petra en Nian-Tzu

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gefeliciteerd met Micha!! Je haalt de namen nu al door elkaar :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gefeliciteerd met jullie Micha!
    Leuk, weer een update. Vind t zo leuk om jullie verhalen te lezen. Nog maar een paar nachtjes en dan is jullie gezin compleet, geweldig! Hoe bijzonder moet dat wel niet zijn...
    Geniet van jullie laatste dagen.
    Liefs Den, Es, Emy en Zev

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gefelicicteerd met je Micha. Je hebt een prettige schrijfstijl en de foto's zijn prachtig. Ik kwam hier via een andere blog. Zo gaat dat hè? Ik wens jullie goede dagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gefeliciteerd met jullie Micha. Zover bij jullie vandaan maar het aftellen is begonnen en over enkele dagen zijn jullie compleet. Wat een heerlijk moment zal dat zijn!! Geniet van jullie laatste daagjes. Het is leuk om jullie te volgen en de prachtige foto's te zien van een lachende Joshua. Wat zal je die lach gaan missen als hij geopereerd is. Het is een prachtig mannetje!
    Groet, Colette Cupido

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hieperdepiep Hoeraaaa....gefeliciteerd met de verjaardag van jullie oudste.
    Fijn te lezen dat ook hij zich wel vermaakt van de Opa's en Oma's.
    En kleine Joshua is geloof ik ook wel een pretletter.Als íe lacht dan lacht ook alles mee in zijn gezichtje.
    wat een belevenis toch iedere dag voor jullie...en wat hebben jullie veel te vertellen thuis.Een reis om nooit meer te vergeten...geniet nog van de laatste dagen en dan vlug weer naar huis en naar Micha....Lieve groet van Wachou

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Gefeliciteerd met Micha! Mooi verhaal en mooie foto's weer!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Allereerst van harte gefeliciteerd met Micha's 3e verjaardag!
    Je schrijft leuke verslagen Saskia, en mooie foto's erbij. Het is zo leuk om alle herkenbare punten weer even terug te zien, brengt mooie herinneringen boven. En wat een prachtig mannetje is Joshua toch:) Binnenkort zijn jullie ook weer samen met Micha, heerlijk hoor. Nog een paar fijne laatse dagen in China!

    groetjes Marit, Eric, Xinly & Shen

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Proficiat met jarige Micha ! Ooooh, wat lijkt me dat toch erg moeilijk zo ver weg van hem...
    Het is een genot om te zien hoe Joshua zo van oor tot oor straalt bij jullie !
    We tellen nu stilaan mee af richting Micha en huis.
    Veel lieve groeten,
    Sterre, Stephan & Ann

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Van harte gefeliciteerd met jullie lieve Micha.. hier in Ned. is hij nog jarig.. bij jullie al niet meer..
    Heerlijk om jullie verslag weer te lezen, iets wat we vreselijk gaan missen als jullie weer thuis zijn... maar de laatste daagjes zijn nu echt aangebroken. Nog heel even en dan vliegen jullie naar Micha toe, wat zal dat heerlijk zijn.
    Bedankt voor je lieve mail..! Ik ga nog even antwoorden, hoor.. maar precies zoals jij het schreef voelt het ook. Zo weten we ons veilig in Zijn handen en moeten de Gods weg gaan. Soms met vallen en opstaan, maar blijven luisteren naar Zijn stem.
    Lieverds, geniet nog even van China... Het gaat inderdaad helaas niet lukken om op Schiphol te komen, maar hopelijk zien we elkaar dan snel een andere keer!
    Liefs Els

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hieperdepiep Hoera !!! Gefeliciteerd met de verjaardag van Micha.
    Wat heerlijk om al die mooie verslagen van jullie te lezen. En wat fijn om te lezen dat het goed gaat met Joshua, wat heeft hij een lekker ondeugend koppie :))
    En nu is het echt aftellen, heoveel je ook nog geniet van het mooie China, jullie mogen bijna naar huis. En dan bij die slurf op schiphol zal jullie gezinnetje helemaal compleet zijn.
    Geniet nog eventjes van Beijing en dan heel gauw naar huis !!
    Lieve groet,
    Natasja mama van Yinthe en Xem (ook een Yugan-manneke)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Volgens mij kan ik ook nu reageren..hahahah zal eens tijd worden.. jullie gaan al bijna naar huis en dan pas lukt het mij om via deze site te reageren hahaha

    Maar even over je verhaal... ooh wat geniet ik van je verhalen.
    Elke dag kijk ik ff.. en als er weer iets geschreven is ga ik er even goed voor zitten!

    Mooie foto`s prachtig!!

    Oh ja en niet te vergeten gefeliciteerd met jullie grote dappere zoon Micha!een topper!

    Nog 3 nachtjes!!! yess dan eindelijk kun je hem weer in je armen sluiten! en dan kunnen jullie echt verder met zijn vieren.. ohhh meid wat heb jij 2 prachtige zonen! echt genieten..

    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Van harte gefeliciteerd met jullie lieve Micha, nog een paar dagen en dan kunnen jullie je andere prachtige zoon ook weer in de armen sluiten!!
    Wat een mooie verhalen schrijf je en wat zien jullie toch veel!!
    En wat een heerlijke foto's van jullie en Joshua,is echt genieten!!
    Nog even en dan zijn jullie als gezinnetje compleet,

    liefs, Carola& Martijn en Nadine(nog in Taiwan)

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Van harte gefeliciteerd met Micha zijn verjaardag!!!!!!
    De browny heeft vast prima gesmaakt ;)

    XX
    Fetsje

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Nog gefeliciteerd met jullie grote man! De reis is bijna over en nu pas kom ik erachter dat je hier een berichtje kunt achter laten. Erg leuk om alle belevenissen te lezen en de foto's te zien. Zo te zien vermaken jullie je prima. Geniet nog van die paar nachtjes in China en een hele goede reis terug.
    Liefs Patries en fam

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Nog gefeliciteerd met de verjaardag van Micha, zal wel raar geweest zijn zo zonder hem erbij... Maar jullie genieten heerlijk met jullie drietjes in China en dat is ook belangrijk! Nog een paar daagjes en dan is jullie gezin weer compleet! Geniet nog lekker samen!! Alvast een heel goede terugvlucht gewenst!
    Lieve groetjes Sandra, Gerbrand & Yu-Tzu

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Wat fijn om jullie zo te zien genieten!
    En wat een lieve kleine schat is jullie zoon Joshua. Van harte gefeliciteerd met Micha, wat een grote bink is hij al zeg. Nog even en dan is jullie gezin compleet en herenigd, dat wordt vast een heerlijke decembermaand!
    Bij ons gaat het ook goed! Mees heeft zijn laatste operatie achter de rug, waardoor wij nu als gezin een 'nieuw' begin ervaren! Met Melle gaat het ook goed, nog even en dan wordt hij ook 3. Ook wij kijken uit naar een fijne decembermaand en gaan optimaal genieten. veel liefs, Daphne en co

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Dag beste papa en mama van Joshua,
    Jullie blog is avontuurlijk, inspirerend, bemoedigend en getuigt van veel zorg (-zaamheid). Saskia, we kwamen elkaar ooit eens tegen bij de plaatselijke apotheek; volgende keer zien we elkaar wellicht bij de plaatselijke supermarkt, waarbij je een zoontje in de winkelwagen hebt ziten en de andere achter zo'n kleine wagen aanhobbelt. Jullie zijn een mooi gezin!! gr. Erna

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Gefeliciteerd met jullie Micha!!!!Wat leuk dat jullie bijna thuis komen met another zoon.Micha is niet meer alleen.Hope to see you soon!!!!Fijne reis terug en nog genieten van mooi weer!!!!
    Norie en Dirk

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Erik jen en Nathan20 november 2011 om 13:40

    Ha lieve Chinagangers
    Van harte met jullie Micha-knul! 3 jaar alweer!! Nog een jaar heerlijk met twee jongens thuis!!
    Wat zullen jullie ook weer terug verlangen naar hem.. En Joshua zijn broertje hem te laten zien!
    Nog maar even.. We hopen dat jullie nog een fijne dag hebben en nog even genieten van het land van jullie Joshua
    Wat een mooi verslag en foto's hadden jullie weer... Elke x weer genieten;-)
    We kijken uit naar jullie komst!!!
    Liefs van ons drietjes en tot dinsdag...!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat hebben jullie toch een mooi mannetje, wat een heerlijke oogjes. Genieten maar en van harte met Mischa, dat zal niet makkelijk zijn. Maar nu zijn jullie bijna thuis.
    Zo bijzonder dat we met jullie mee mogen lezen.
    Groetjes,'
    Jolanda,
    mama van Bing uit Nanjing en Menlang uit Nanchang (schisis)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Lieve ouders! Alsnog gefeliciteerd met Micha en we zijn echt heel blij om te lezen hoe het allemaal gaat. Debora vindt Joshua al heel lief!
    Heel veel succes met de reis terug en we zien uit naar jullie komst!!!
    Lieve groet,
    Beat, Grace, Debora en ........

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Dag alledrie, Nog even en dat zit jullie reis er op heerlijk terug naar Micha om dan echt compleet te zijn!! Geniet nog even van de laatste dagen in Beijing. Ik heb genoten van jullie reisverslagen erg leuk om alle bekende plekjes weer te zien...

    Groetjes,
    Petra de V

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Hoi papa, mama en Joshua!

    Hier eindelijk onze reactie...
    Allereerst nog van harte gefeliciteerd met jullie MICHA! Wat heerlijk dat het zo goed gaat met hem, en daardoor waarschijnlijk ook op dat punt met jullie! En dat verwennen mag nu even. Wat duurt de reis lang, maar nu gaan jullie toch bijna naar huis! Het zal vast genieten zijn dat Joshua nu ook lekker plezier heeft met papa. De foto's zijn geweldig mooi... Het ziet er wel koud uit. Hoeft Joshua daar in ieder geval niet aan te wennen in NL ;-)
    Jullie hebben verschrikkelijk veel te vertellen als jullie weer thuis zijn en er zijn vast ontzettend veel foto's gemaakt.
    We kijken uit naar jullie volgende blog!

    Lieve groeten,
    Arie-Jacob, Edith en Juda

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Ni Hao Joshua, Saskia en Bouke,

    even een berichtje om jullie een heel voorspoedige en veilige reis te wensen morgen en een geweldig weerzien/kennismaking met jullie stoere Micha!
    Ga genieten van de tijd met z'n viertjes en hopelijk mogen we nog van meer blogs genieten de komende tijd. Voor nu, veel liefs! Edmee en de mannen

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Beste Bouke, Saskia & Joshua,

    Nog gefeliciteerd met Micha en alvast een hele goede reis toegewenst...

    Groeten,

    Mathijs, Marcel, Kars, Bert, Gerrit, Peter, Jan, Rogier en Annelies

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hoi, hoi, bijna terug naar huis, terug naar Micha en het "echte" leven. Wij hebben genoten van de (reis)verhalen en de foto's van de mini "boldie". Goede vlucht en hier wordt door de meiden hard gewerkt aan Joshua's welkom op Schiphol. liefs Ray, Sandy, Linds en Amy

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Het is bijna zover. Terug naar huis, Joshua weg van zijn geboortegrond maar een prachtige toekomst tegemoet bij een liefdevol en warm gezin! Het was erg leuk om mee te mogen genieten van de prachtige verhalen en de mooie foto's. Wij wensen jullie een hele goede vlucht naar huis en een prachtig weerzien met Micha, familie en vrienden. Wat zal het heerlijk zijn om Micha weer te zien, te voelen. Eindelijk compleet. Heel veel geluk voor de toekomst en hopelijk nog vele mooie verhalen op deze blog.
    Groet, Bas Colette Zhi en Kai Cupido

    BeantwoordenVerwijderen