We welcome...

We welcome...

zaterdag 26 november 2011

Vertrek en aankomst

A3 is geland (zij het met flinke vertraging) en dus is A4 compleet! Waar moet ik beginnen? Even terug naar een paar dagen geleden maar laat ik beginnen met te schrijven dat het goed gaat met Joshua en met ons. We hadden ons ingesteld op een heftigere wen- en hechtperiode maar het gaat bijzonder goed. Ok, we zijn net thuis maar dit is een prettig begin.

Dinsdagmorgen op tijd wakker en de laatste keer ontbijt in het Novotel (ook dit keer waren wij weer als laatste...je hebt toch iets hoog te houden haha) en op tijd stond het busje klaar dat ons naar Beijing Capital Airport zou brengen, Terminal 2...nog niet wetend dat we die dag nog een keer de afslag Terminal 2 zouden nemen :-) In de hal van het hotel nog een groepsfoto op de trap samen met Chris en toen scheidden onze wegen: Chris ging met de trein terug naar Nanchang en wij on our way tot Amsterdam. De stemming zat er goed in, we hadden het vooral over...............thuis, Micha en de dochters van Anton en Anja.

Terminal 2, de eerste keer haha
Geen rij bij het inchecken echter de dame achter de balie zat me toch druk te tikken en naar ons idee moeilijk te doen. Op een gegeven moment, echt waar, stonden er nog 3 achter haar zich met onze incheck te bemoeien. We hebben er bijna een uur! over gedaan pffff. De zoveelste cracker voor de kinderen en Joshua weer een fles. Hup door de douane dan konden we nog even wat eten voor we aan 10 uur vliegen begonnen. Hup door de douane is met een gezelschap met kids en best wat handbagage een warme aangelegenheid. De buggy's moeten ook op de band, dus met Joshua door het poortje, piep en dus armen wijd, oh nee, 1 arm wijd want op de andere arm zit je kind, dan overhevelen naar je andere arm en andere arm wijd. Ondertussen hadden zij ons kwijtgeraakte aardappelschilmesje gevonden en verdween dat in de prullebak. Evenals een dicht flesje koud water (for the baby bottle mocht niet baten). Met je kind op je ene arm, je riem, horloge etc. omdoen en je tassen pakkend want de band liep vol door onze spullen.

Nog niets aan de hand.
Weinig mensen, het was zo rustig op Internationale vluchten....bij gate 12 aangekomen zaten ook maar weinig mensen en dat bleef zo. We hebben straks lekker veel ruimte zei ik nog. Dat veranderde vrij snel. Er kwamen op het eind flink wat mensen aan (later wisten we dat zij door een bus waren opgehaald vanuit een hotel omdat hun eerdere vlucht naar Amsterdam compleet mislukt was. De mensen waren een dag eerder vertrokken vanuit Beijing en na 6 uur bij Moskou omgekeerd en teruggevlogen naar Beijing, 12 uur in het vliegtuig voor niets. Oorzaak: mist) Die mensen zaten er flink doorheen toen ook deze (en onze) vlucht was vertraagd voor onbepaalde tijd. Bagage was ingecheckt, de buggy's gelukkig niet! en dus alleen met handbagage werden we teruggeleid naar de douane waar we gewoon weer moesten passeren zoals elk ander. Toen op bussen gewacht die ons naar een hotel in de buurt brachten. Een crappy hotel, de kamer leek wel een bunker. Het (smakelijk) eten werd wat later bezorgd en in het kleine restaurant was net plek voor iedereen. Praatje gemaakt met enkele Nederlanders, verder ook veel Australiërs en Engelsen die op doorreis waren. Een vrouw van 74 was al vanaf maandag onderweg naar Engeland om haar 94-jarige zieke moeder te bezoeken. Ze reisde alleen omdat haar man niet kan vliegen i.v.m. gezondheidsproblemen. Een lief en kwiek (schrijf je dat zo) vrouwtje dat gelukkig opgevangen werd door weer een andere reiziger. Zo ontstaat er toch een band tussen mensen. Ik zat naast deze dame en haar tijdelijke begeleidster in het vliegtuig en het was gezellig. Natuurlijk ook een praatje over Joshua, ze vonden hem geweldig. Glim, glim.

Vertraging door mist
We konden online in het hotel om familie (verder) in te lichten en Meiling te mailen. Al die tijd stond onze vlucht nog gewoon op de tijd van 17.40 uur. Men wist hier (in NL) nog niets van vertraging. Toen ik aan het Skypen was met m'n vriendin Esther (de enige die op dat moment online was en ik wilde even Nederland horen) hoorden we een gejuich opstijgen. Bouke naar beneden, ja hoor, over een half uur worden we opgehaald, we gaan vliegen! Wat een ontlading bij de gestrande reizigers maar toch ook bij ons. Zo blij dat we daar niet hoefden te slapen, met name voor de kinderen, weer een andere plek.

Weer door de douane met dezelfde serieuze beoordeling van onze documenten en de veiligheidscheck van voor af aan....gewoon maar ondergaan zeiden we tegen elkaar. We mochten als eerste aan boord (dankzij de kids) maar toen weer wachten want het waaide te hard. Uiteindelijk nog 2 uur stil gestaan en toen om 23.15 uur stegen we op (ruim 8 uur vertraging). Een prima vlucht gehad, ik heb voornamelijk met Joshua gelopen/gezeten/gehusd/geslapen en zelf bijna niet geslapen, wel gezellig gekletst met Ida en (oma) Nel waar ik naast ben gaan zitten. Zij zaten met elkaar op de 1e rij achter de 1e klas en hadden daar veel ruimte. Bouke en ik zaten wat rijen naar achteren. Hun kinderen lagen voor hun op de grond en dat is met wat protest toch geaccepteerd door de bemanning. Hun knullen en ook Ke Mei hebben zo heerlijk geslapen. We telden de uren af: de eerste 2 uur zitten erop, nog een uur en we zitten op de helft, we zitten al boven Finland, Denemarken en toen was Groningen op het kaartje te zien, yes Nederland.
Eindelijk naar huis!
Dit vliegtuig brengt je naar Nederland Joshua.
Joshua een zetpil gegeven en net voor de daling nog een fles. Hij is zo lief geweest, hij zat bij mij op schoot en gaf geen kik, kanjer. Om 02.15 uur landden we veilig en smooth op Schiphol. Een luid applaus van iedereen, niet zo gek na alles. Micha, Micha staat aan het eind van de slurf. Hij vond het gaaf dat hij een pasje had gekregen en samen met de andere kinderen hebben ze ons opgewacht en naar het vliegtuig gezwaaid.

Zwaai maar naar het vliegtuig,
daar zitten papa en mama in.
Het was zo geweldig zijn gezichtje te zien aan het eind/begin van de slurf, met wat tranen gaf ik hem toch een dikke knuffel, heerlijk om dat lijfje weer vast te houden. Hij was zo lief, zo ontspannen en het eerste wat hij zei tegen Joshua: Hoi Josh, hoe gaat het? We hebben de broertjes aan elkaar voorgesteld en dat was heel schattig en een bijzonder mooi moment. Heel ontspannen.

A3 = A4
De dochters van Anton en Anja stonden daar ook en konden nu eindelijk hun zusje Ke Mei in het echt ontmoeten. Mijn zus was er bij en natuurlijk A&I van Meiling. Onze reisbegeleidster kon er helaas niet bij zijn i.v.m. haar werk nu onze vlucht zo heel vroeg was ineens. Het was zo rustig, wat wil je om 02.15 uur, dan is Schiphol zo goed als dicht. De gate lag zo dicht bij de douane dat we er in 5 minuten waren en na een korte check konden we door en zwaaien, zwaaien, zwaaien naar familie en vrienden die gekomen waren ondanks dat vreselijke tijdstip. We zijn naar de ramen gelopen en daar Joshua laten zien, handkussen uitgedeeld en weer gezwaaid. Even wachten op de koffers en toen met elkaar door de deuren. Een spandoek gemaakt door neefje Levi en nichtje Jente met Welkom thuis Joshua en blije mensen. Iedereen begroet, afscheid genomen van onze leuke reisgenoten en nog wat met elkaar gedronken bij de koffie corner voor de Déli.

Nee, je kijkt niet dubbel, dit zijn mijn 2 prachtige zonen!!!
Morgen schrijf ik verder over de eerste dagen thuis. Oordeel zelf, hier een kiek van gisteren. De boys liggen nu uitgeteld in bed na Sinterklaasfeesten op ons werk en wij zitten met een portje op de bank, onze eigen bank. Life is good. Thank you Lord for all your blessings.

18 opmerkingen:

 1. Hartverwarmende foto !
  Een prachtig gezin zijn jullie !
  Blij ook dat de eerste dagen thuis zo goed verlopen.
  Alle goeds voor een intens gelukkige toekomst samen,

  Sterre Shing-Yu, Stephan & Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Welkom thuis!!!
  En wat een schattig gezicht, de broertjes in dezelfde kleren,lief!

  Groetjes,Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk om dit zo met jullie mee te mogen beleven! Wat een prachtige mannetjes en wat fijn dat de eerste dagen zo goed zijn gegaan! Geniet van elkaar, liefs Michiel en Maaike

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeeh, weer een update! Fijn dat jullie veilig thuis zijn en het zo goed gaat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welkom thuis. Wat leuk om jullie verhaal te lezen. Al was de vertraging natuurlijk een flinke domper. Onroerend de ontmoeting tussen de broertjes, het weerzien met Micha. Eindelijk compleet. Twee prachtige zonen uit een ver land. Wat een geschenk, wat een geluk. Heel veel geluk met elkaar en ik kijk alweer uit naar je volgende mooie verhalen.
  Lieve groet, Colette Cupido

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag A4,

  Heerlijk weer veilig thuis!
  O, wat herkenbaar allemaal, vooral het enorme gehannes bij de douane, ik krijg het er nog benauwd van...maar 't komt goed.
  En ja...wat lijkt die slurf lang...en dan...o ik krijg er nog tranen van in m'n ogen als ik eraan terugdenk...dat hadden jullie dus ook, geweldig he dat Meiling regelt dat je thuisgebleven geliefden daar dan staan!

  Prachtige foto's van een gelukkig gezin.

  Geniet maar fijn van elkaar.
  En wie weet kom ik wel een keer - over een hele tijd - een bakje doen in HIA met onze kleine boy.

  dank voor het meegenieten.

  liefs Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tsjonge wat een verslag weer kun je niet even doorgaan Sas? ik blijf het heerlijk vinden;-) zo geweldig die foto's met je mannetjes kippevel gewoon!
  Wat zullen jullie genieten ook hoe de jongens met elkaar contact maken lijkt me fantastisch om te zien!!
  Nou goede zondag met elkaar!! Weer thuis!!
  Vond het jammer jullie niet te kunnen verwelkomen( had al afgesproken met Esther die al onderweg was naar Schiphol;-) maar gelukkig belde ik nog op tijd dat ook zij weer huiswaarts kon helaas.. Maar gelukkig waren en konden er nog genoeg mensen voor een warm onthaal;-) wat zal het heerlijk geweest zijn Micha ook weer in jullie armen...
  Nou tot het vervolg ik kan nie wachten
  Xxxxx jen en de mannen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Na honderd keer checken (nee ik ben niet ongeduldig ;-)) eindelijk een update! Lieve Saskia, Bouke, Micha en Joshua eindelijk voor altijd samen. Een prachtig gezin gevormd door de hand van God. Heerlijk om de familie kiekjes te zien en we zijn blij dat het zo goed gaat met de kleine man (nu is Micha toch echt de grote man ;-)). Nou blijf zo genieten van jullie prachtige gezin!

  Een lieve groet,

  Henrique, Eelco en Yu-Hsi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Halsreikend uitgekeken naar jullie eerste update na thuiskomst (nee, ook ik ben niet ongeduldig ;) ), gaaf om te lezen dat jullie volop aan het genieten zijn! De terugreis had wat voeten in aarde, maar gelukkig zijn jullie veilig weer thuis gekomen en zal er zo langzamerhand weer een ritme in jullie leven komen. Blijf genieten van jullie twee kanjers! Enne... ook een diepe buiging voor jullie tweetjes, jullie hebben het fantastisch gedaan in China! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bovenstaande anoniem = de Heubachjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig weer om te lezen! Ik kijk weer uit naar je volgende verslag..
  Maar vooral zoooo gaan genieten van je prachtige boys!

  Groeten Siska

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Welkom thuis A3, welkom A4... een kersvers gezinnetje erbij, een wereldgezinnetje!
  Heerlijk om jullie op de foto's te zien stralen en wat heerlijk dat het tot nu toe zo lekker loopt.

  Bedankt dat we via jullie blog een beetje mee hebben mogen reizen... ook voor ons was het een bijzondere reis!

  Liefs en een dikke kus van Jeroen, Yvonne & En-Ping (live vanuit Taiwan)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi, hoi,

  Heerlijk om weer even mee te lezen, het plezier spat van de laatste foto af! Wat een mooie mannen zijn Micha en Joshua, vindt het zo leuk om te lezen hoe Micha meteen grote broer is!
  Geniet lekker verder met en van elkaar!!

  Simone en de rest uit huize PleXat

  BeantwoordenVerwijderen
 14. hoi Saskia & mannen!

  Wat leuk om de update te lezen en dat het thuis allemaal goed gaat! Heerlijk!
  Geniet lekker van elkaar en heel veel geluk samen!

  Lieve groet,
  Sandra, Gerbrand & Yu-Tzu

  BeantwoordenVerwijderen
 15. You are very lucky to have these boys in your life,,,the greatest gift from God for special persons like you and Bouke.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Yes weer een update! Wat heerlijk dat jullie nu met zijn vieren thuis zijn en dat het goed gaat. Prachtig de foto van jullie viertjes! En wat lijkt Micha nu ineens groot met zijn kleine broertje. Heerlijk meis. Geniet, geniet, geniet!
  God is goed! Lieve groet, Erika

  BeantwoordenVerwijderen
 17. geweldige foto's......geweldig om te lezen dat het zo goed gaat thuis....en wat zullen jullie blij zijn geweest om de beide kinderen vast te kunnen houden. Wat een reis hebben jullie meegemaakt...een om nooit meer te vergeten.....'Wachou

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De eerste foto van de ontmoeting van de broertjes .... ontroerend. En Micha is nu dan toch echt een hele grote broer. Ben benieuwd hoe lang hij dat gaat volhouden nu Josh ook aan de Hollandse kost gaat. Heerlijk dat het goed gaat.
  liefs Sandy

  BeantwoordenVerwijderen