We welcome...

We welcome...

zaterdag 5 november 2011

Touchdown China!

We zijn in het geboorteland van Joshua! Na 2 vluchten zijn we om iets na 20.30 uur (bij jullie 13.30 uur) geland in Nanchang en waren we om 22.00 uur in het hotel.

Het afscheid van Micha viel mij toch zwaar, maar geen tranen waar hij bij was. Bij opa op de arm zwaaide hij ons vrolijk uit, wat een schat, hij heeft het zo goed gedaan. 18 dagen is toch wel veel snikte ik tegen Bouke in de auto. Toen op naar zus Tabita die ons met onze auto weg zou brengen naar Schiphol. Een uur te vroeg waren we er en bij de Deli zagen we ons contactpersoon met haar man die zouden assisteren bij het inchecken. Na wat gedronken te hebben, vertrokken we naar Vertrekhal 2 en zagen we daar onze begeleidster en één ander echtpaar. Iets later arriveerde ook het 3e stel en konden we als groep gaan inchecken. Fijn dat ons contactpersoon er bij was want ze doen de laatste tijd moeilijk met buggy's inchecken als je op de heenweg geen kindje bij je hebt. 100 euro! Het is een gedoogbeleid van KLM/China Southern en Air France maar iemand die het niet weet, belt zijn manager en gaat daar dan niet tegenin. We moesten ons melden bij de servicebalie. En daar was het zo gepiept. Oh voor een adoptiekindje, nee hoor, dat mag FOC mee (Free of Charge). Yes! Onze eigen buggy bij ons. We hadden geen 100 euro betaald maar dan hier één gekocht.

Afscheid genomen van mijn zus die met neefje Levi bij de grote M ging eten en wij gingen door de douane. We gaan meestal naar rechts (Europese vluchten) maar dit keer naar links (Internationale vluchten joehoe). Lekker gegeten daar bij de Holland Boulevard! Hebben ze rechts niet hoor :-)We vlogen met een A380 (Airbus) van China Southern in 10 uur tijd van Amsterdam naar Beijing. 2, gangpad, 4, gangpad, 2. Wij zaten in het midden. Wat een supergoede vlucht hebben we gehad. Een stijging die zo smooth ging, de vlucht zelf ook, geen turbulentie of andere enge dingen en wat een zachte landing. Ik vlieg graag in grote vliegtuigen! Het touchpanel op de stoel voor me leek high tech maar wat een gehannes om te touchen zeg. Ik ging harder drukken maar wilde de persoon voor mij ook niet uit zijn stoel wippen....zoals een Chinees rechts van mij. Die hamerde maar door, de man voor hem was not amused. Ik heb geen ruzie gehad :-) Filmpje gekeken en vooral de Distance info vind ik altijd te gek. Ik kan op dat schermpje blijven kijken. En ook het schermpje met de tijdzones was zo leuk. We zijn via Polen, St. Petersburg, zo die ronding over Rusland gemaakt en toen zo naar Beijing. Super. Om 14.00 uur (jullie tijd 07.00 uur) landden we op Beijing National Airport. We zijn in Joshua's geboorteland, in zijn tijdzone (met dank aan dat handige tijdzone infoschermpje). Door de douane, zonder problemen en vriendelijk geholpen en ook nog een groepje van K&T gezien die ook in ons vliegtuig zaten. Ik herkende hun zoon en heb ze kort even aangesproken. Zij staan net als wij met onze link op
www.overdemuur.nl. Rara, wie zijn het?Na de koffers van de band te hebben gehaald, stond er een dame met bordje Meiling op ons te wachten. We namen afscheid van de andere echtparen en gingen samen met onze begeleidster door naar de vlucht van Nanchang. We vlogen weer om 18.30 uur met een kleiner vliegtuig, 1 gangpad in 2 uur naar Nanchang. Hier wat meer turbulentie maar ik had nergens last van...ik doorgewinterde traveller. Gezellig gekletst (nee Bouke sliep gelijk al) met de andere adoptiemoeder die al zoveel ervaring heeft, haar meiden zijn al 15 en 19. We waren er zo. Daar stond Chris (de hoofdpiet uhhh gids:-) op ons te wachten. Voor al die luggage van ons was een busje geregeld en om iets voor 22.00 uur waren we in het Jinfeng Hotel. Chris wees ons waar we een supermarkt konden vinden en na even opgefrist te hebben, even een loopje naar buiten voor flessen water, cola, chips en noodles. Na een heerlijke, warme douche zitten we nu relaxt op de hotelkamer met een portje.

Morgen, zondag 6 november 2011 wordt het inderdaad Joshua-dag!!!
Zojuist de bevestiging gehad van Chris. Om 15.30 uur moeten we in de lobby zijn en om 16.00 uur wordt hij gebracht....slik. In een stad van 4,5 miljoen inwoners (klein voor een Chinese (provinciehoofd)stad) gaat het ons om dat ene jonge leven dat wij een volwaardig leven willen geven. Een leven dat hij hier nooit zal krijgen omdat hij een zichtbare handicap heeft (wij zien dat niet zo maar Chinezen zeer zeker wel)....hebben wij ons laten vertellen. Wij zien uit naar dat ene gezichtje, dat jongetje die wij onze zoon mogen noemen. En morgen is DE dag.

Geen muren, geen beperkingen, geen afwijzingen maar liefde, aandacht, zorg, vriendjes, een grote familie (Chinese kinderen zijn bijna altijd alleen) en alle mogelijkheden om zijn LEVEN te LEVEN zoals hij dat wil.

Zijn bedje staat klaar en een (roze haha) kinderbadje (we hebben een grote douche). Wij hebben Elmo erbij gezet, de speelgoedjes, de Nijntje kaakjes, de rijstwafeltje, de Bambix, de fles en tuitbeker (wat je wil Joshua) en voor de zekerheid toch nog een pak Nutrilon meegenomen. Zijn schoentjes, kleertjes, slingertje en ballonnen, schat je bent zo welkom.


Om 10.00 uur gaan we met onze begeleidster ontbijten, nog wat vers fruit kopen of zo en dan tikt de klok vanzelf 16.00 uur.

Nog 1 ding: wij voelen ons echt gedragen door gebed. Bedankt aan diegenen.

Liefs uit Nanchang, niet te geloven maar daar zitten we toch echt.

29 opmerkingen:

 1. Lieve Bouke en Saskia,
  Wat geweldig om dit met jullie mee te beleven!
  Wat bijzonder om te weten dat morgen DE dag is, dat jullie echt jullie tweede zoon live gaan zien.
  We bidden voor jullie en we zijn ervan overtuigd dat het ondertussen met Micha helemaal goed komt. Hij is in goede handen.
  Liefs van ons.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat jullie goed aangekomen zijn.
  En wat een slapeloze nacht zullen jullie hebben.Morgen is het dan zover...eindelijk...wat een emoties......en wat een liefde.....wachou

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi!

  Net terug van koffiedrinken bij schoonouders, als eerste de IPAD gepakt om te kijken of er al een update was. Zelfs schoonouders vroegen er al naar: ' al iets gehoord/gelezen dat ZE zijn aangekomen' hahah...er wordt hier erg met jullie meegeleefd.

  Fijn dat jullie een goede vlucht hebben gehad met weinig turbulentie. Al heb ik geleerd dat turbulentie niet gevaarlijk is alleen maar onconfortabel, dat maar onthouden voor de terugreis ;-)

  Maar aan de terugreis willen jullie natuurlijk nog niet denken. Eerst de ontmoeting met Joshua. Ik (Chantal) ben enigszins zenuwachtig voor jullie, voor Joshuadag. Terwijl ik dit vorig jaar in Taiwan helemaal niet had bij de eerste ontmoeting met Lisan. Waarschijnlijk omdat ik nu weet wat het is en hier de kriebels ook weer naar boven komen als we terug denken.

  Welterusten voor straks en geniet van de dag van morgen.

  We kijken uit naar de eerste foto van Joshua. Ben ook zo benieuwd of er foto's zijn gemaakt om de wegwerpcamera die jullie hebben opgestuurd voor zijn eerste verjaardag.

  Geniet, geniet, geniet.

  Liefs uit Drachten
  Tjitze, Chantal en Lisan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van slapen zal niet veel komen...wat n spanning.
  Heel veel geluk en gezondheid met zn allen en ook een goede reis weer terug met zn 2en.

  Gr uit Zeeland

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Saskia en Bouke,

  Wat heerlijk om weer even van jullie te horen! Kippevel bij het stukje over dat ene leven(tje) tussen die 4,5 miljoen mensen! Morgen, niet langer meer foto's maar Joshua in jullie armen!
  Nog heel eventjes geduld, we blijven voor jullie bidden!

  Simone en de rest uit huize PleXat

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat fijn dat jullie er al zijn....en een goede vlucht gehad is ook zo fijn....je zit zolang in zo'n vliegtuig.....spannend hoor allemaal en wat blij zullen jullie zijn als je de kleine Joshua in jullie armen kunnen sluiten.....zo liefffff...
  Heel veel geluk en hopen dat jullie snel met z'n 3 jes weer terug in Nederland zijn!!
  Liefs Nel Korteland

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw!! Wat leuk om te lezen dat alles goed gegaan is!! Morgen Joshua-dag! Geniet er lekker van en we zijn benieuwd naar de 1e foto's!!

  Groetjes Sandra, Gerbrand & Yu-Ttzu

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jullie zijn er gewoon!!!!!!! Geweldig om jullie verhaal te lezen.
  Ik ga m'n skype regelmatig aanzetten en hoop jullie snel te kunnen spreken en misschien wel zien via de webcam. Zou wel heeeel leuk zijn!

  Liefs en een dikke kus!

  Dennis, Esther, Emy en Zev

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heerlijk dat jullie in het geboorteland van jullie zoon zijn aangekomen. Eindelijk is het bijna zover. De ontmoeting met jullie Joshua. Wij wensen jullie voor morgen een hele bijzondere ontmoeting met jullie tweede zoon. We kijken uit naar de verhalen en de foto's.
  Geniet in het mooie China straks met zijn 3-en!!
  Groet, Colette Cupido, mama van Zhi en Kai

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve mensen,
  Wat heerlijk, jullie zijn er!! En morgen al jullie lieve Joshua in jullie armen... Wat een dag zal dat zijn! Sterkte morgen met de uurtjes wachten totdat dat ene kleine mannetje in jullie armen wordt gelegd. Een hele mooie dag morgen, geniet van alles en wij kijken uit naar jullie verslagje..!! Liefs Gerben, Els, Boaz, Jade

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kan het amper geloven...jullie verhaal al zolang gevolgd en nu zijn jullie er echt...
  Wat zal Joshua straks met zoveel liefde omarmd en omringd worden.
  Heel veel zegen voor (DE dag van) jullie en Joshua !

  Liefs, Sterre, Stephan & Ann

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Yes daar is dan het eerste verslag live uit China... we zitten aan de laptop gekluisterd ;-)

  Op naar een oh zo bijzondere dag, morgen worden jullie opnieuw pappa en mamma (slik, hoe mooi is dat?). Reken maar dat er morgen veel aan jullie gedacht gaat worden ;-)
  We kijken uit naar de eerste foto van jullie drietjes.

  Liefs van Jeroen, Yvonne & En-Ping

  BeantwoordenVerwijderen
 13. lang verwacht
  maar morgen in jullie armen
  heel even slapen en dan joshua dag
  in gebed voor jullie

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een mooie blog, ik 'voel' het helemaal hier. Heeel erg veel zegen gewenst morgen!
  groetjes,
  Marlies Timpers

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi hoi

  KIPPENVEL. Ik maar natuurlijk ook René denken aan jullie. Morgen een spannende dag.

  Veel liefs René Natas en Yuna

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw wat een geweldig reisverslag!
  Jullie zijn er, nu zo vlakbij Joshua.
  Wat een geweldig leven krijgt hij bij jullie en wat krijgt hij er een warme familie bij. Iets wat hij nu zo moet missen!
  Nervositeit, kriebels, opwinding, al deze gevoelens gaan vast door jullie heen als jullie morgen op het punt staan om hem te ontmoeten.
  Wij zijn in gedachten bij jullie!

  Geniet van wat komen gaat en geniet intens van het moment dat jullie hem in de armen sluiten om hem nooit meer los te laten.

  Liefs van Dorien, Pieter, Jeroen en Noor(nog in Taiwan)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooi eerste verslag van jullie bijzondere reis! Wat ongelofelijk spannend en tegelijker tijd wat heerlijk dat morgen eindelijk DE dag is dat jullie opnieuw papa en mama worden van lieve kleine Joshua. Ik wens jullie een goede nachtrust, zodat jullie morgen opgeladen en fris jullie zoon kunnen gaan ontmoeten. We kijken uit naar een mooie gezinsfoto van jullie drietjes!

  Groetjes Dennis, Marloes & Olivia

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ha, jullie zijn er.
  Natuurlijk was het afscheid zwaar, maar als je dat eenmaal gehad hebt dan is die grote drempel weg. Ik kan daarover meepraten zoals je weet.

  En nu is het morgen al Joshua-dag. Wat super zeg, op zondag al!
  En hij wordt gewoon bij jullie gebracht, dat is wel heel relaxed. Voor hem ook fijn hoor, want zo'n overdracht met zo'n 30 kinderen tegelijk in een groot administratiekantoor, dat blijf ik toch maar heftig vinden.

  Enne...ja ik weet wie de "overdemuurmensen" zijn, ken hun weblog en had al uitgevogeld dat ze met jullie in het vliegtuig moesten zitten.

  O mensen, geniet van morgen....(en van alle dagen erna natuurlijk). Ik krijg er ook de kriebels van want ja, het ligt me nog vers in het geheugen.

  Een hele GEZEGENDE zondag toegewenst!
  We bidden voor jullie en voor Joshua.

  Liefs van Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Eindelijk zijn jullie dan in het geboorteland van Joshua. Nog 1 nachtje en dan is het zover. We denken aan jullie en kijken uit naar de eerste update met jullie lieve Joshua.
  Lieve groet, Hans, Erika en Levi

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Geweldig, jullie zijn nu in Nanchang, ..... zo dichtbij, wat is het toch een spannende tijd. Wij waren exact rond deze tijd (maar dan 9 jaar geleden) ook in Nanchang om onze lieve dochter te omarmen en leven deze dagen weer in een roze wolk.
  We wensen jullie alle goeds voor de komende dagen en geniet vooral van alles wat komen gaat.
  Groeten,
  Jolanda,
  mama van een
  zoon uit Nanjing en een dochter uit Nanchang.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoi lieve mensen,
  Nog een paar uurtjes, en dan mogen jullie de kleine Joshua voor altijd in jullie armen sluiten.
  Ook ik zit hier met kriebels, wetende dat ons dit ook nog te wachten staat.
  Geniet van dat bijzondere moment.
  We kijken uit naar de eerste foto's.

  Lieve groet,
  Jan, Bianca en Sam

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hoi hoi.
  Lees net jullie update fijn dat jullie een goede reis hebben gehad.
  Kijk net op de klok en als het goed is gaan jullie zo naar de lobby. En daar zullen jullie dan eindelijk Joshua in de armen kunnen sluiten, hem eindelijk zien, voelen en ruiken.
  Ga vandaag vaak naar jullie weblog kijken, ben benieuwd (lees nieuwsgierig) naar de eerste foto's van jullie mannetje.
  Groetjes Natas

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Yes jullie zijn er na een lange trip en gelijk doorgevlogen ook nog... Een hele mooie bijzondere omarmdag gewenst. Ook wij kijken uit naar de 1e foto met jullie drietjes!!

  Groetjes,
  Arie, Petra, Eloise

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heerlijk, jullie zijn er!!!!
  Wat fijn dat alles zo voorspoedig is gegaan!
  En vandaag... Joshuadag... Oooo wat bijzonder!!!!
  Geniet van deze zo bijzondere dag!
  We houden de weblog in de gaten hoor!

  Lieve groeten,
  Arie-Jacob, Edith en Juda

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Lieve mensen,

  Volgens mij hebben jullie nu ongeveer Joshua in jullie armen. Wat zijn mijn gedachten veel bij jullie! It brings back memories. Het eerste moment dat je je kleintje ziet de emoties, het besef dat het nu echt zo is dat jullie voor altijd samen zijn.
  We blijven meegenieten en jullie volgen op deze o zo bijzondere reis!

  En net zoals vele anderen zeggen ook wij zijn benieuwd naar de eerste foto's van jullie drietjes!

  Liefs Henrique, Eelco en Yu-Hsi

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Het is hier nu net 10 uur zondagmorgen en bij jullie dus even na 17 uur, dus als het goed is dan is Joshua nu net sinds een uurtje bij jullie.
  Ik zit steeds mee te denken.
  Het is zo bijzonder om je kindje dan echt te zien, vast te houden, te ruiken. En toch is het ook gelijk al zo vertrouwd, dat is nog het meest bijzondere eraan.
  Ben zo benieuwd naar de foto's.
  Heel veel geluk toegewenst van Lotte en dochter
  - de rest is naar de kerk, ook de kleine boy, die vindt het er prachtig en zingt het hoogste lied -

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik werd wakker met jullie in mn gedachten en dat is tot nu toe zo gebleven! De alleerste knuffel en kus heeft inmiddels plaatsgevonden... zo bijzonder! Weet dat er heel veel mensen aan jullie denken en we kijken uit naar een sneak preview van jullie jongste schat! Liefs Dagmar, Patrick, Sem en Maura

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Lieve mensen
  Ook bij ons zijn jullie in het bijzonder vandaag veel in de gedachten!!
  We hopen dat alles goed mocht gaan.. Jullie hebben inmiddels de kleine man al in jullie armen..wat bijzonder een tweede zoon uit Gods hand mogen ontvangen!!
  We kijken uit naar het volgende verslag!
  Liefs van ons
  Xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Marco PAtricia en Mathijs6 november 2011 om 05:49

  Hoi lieve mensen.

  14.45 uur is het nu bij ons in het koude nederland. Ons mannetje zal zo wel wakker worden... En jullie manneke hebben jullie vandaag voor het eerst (en voor altijd) in de armen mogen sluiten...
  Wat een mooie dag!
  Gefeliciteerd en jij ook Micha!!!
  Wij zullen jullie verhaal blijven volgen.
  Heel veel geluk.

  groet Marco, Patricia en Mathijs

  BeantwoordenVerwijderen