We welcome...

We welcome...

donderdag 3 november 2011

We are ready...so ready!

Over 24 uur zijn we onderweg naar China, het geboorteland van Joshua, onze 2e zoon. Zo welkom, zo gewenst, zo naar verlangd en over een paar dagen hebben we hem in onze armen. We hebben sinds het voorstel in juni geen foto's meer ontvangen (dat is zo bij een adoptie uit China) en zijn na bijna 5 maanden zo ontzettend benieuwd hoe hij eruit ziet, hoe hij gegroeid is, of hij geopereerd is aan zijn lipje (was in september nog niet zo) gewoon zo benieuwd naar onze zoon. We willen hem zien, vasthouden en voor hem zorgen. En aan het wachten is een einde gekomen.

Rare weken waren het: allerlei emoties pffff maar nu zijn we er klaar voor. We hebben goed samengewerkt in het koffers pakken (alle eer voor Bouke), in de lijstjes afwerken, foto- en videocamera's opladen, Skype installeren (very important voor contact met het thuisfront) en alles wat er komt kijken bij zo'n spannende reis: samen heen en met z'n drieën terug.

Gisteren met ons drietjes naar Blijdorp geweest (en gelijk abonnement aangeschaft) even eruit met Micha en niet denken aan lijstjes. Het was prachtig weer voor november en we hebben het 'gewoon' zo heerlijk gehad. Vandaag nog de laatste boodschapjes gedaan, onverwachts gezellig geluncht met Bouke's zus en vanavond Chinees gegeten bij mijn ouders met zussen en aanhang, een gezellige boel. Ze hebben ook voor ons en onze reis gebeden, wat is dat fijn zeg. Op Hem hebben wij ons vertrouwen gesteld.

Vanavond Micha even voor het laatst naar bed gebracht. Een prachtig prentenboek gelezen over heel veel kusjes, gezongen en gebeden. Micha, welk liedje zullen we zingen? Micha: Je hoeft niet bang te zijn. Die zingen we regelmatig maar nu had het een extra lading en ik moest mijn tranen bedwingen. Het gaat zo:


Je hoeft niet bang te zijn, al gaat de storm te keer.
Leg maar gewoon je hand in die van onze Heer.

Je hoeft niet bang te zijn, als oorlog komt of pijn.
De Heer zal als een muur rondom je leven zijn.

Je hoeft niet bang te zijn, al gaan de lichten uit.
God is er en Hij blijft, als jij je ogen sluit.

En hij zingt het helemaal met me mee, zo aandoenlijk, zo dankbaar ben ik, zo gezegend dat ik zijn moeder mag zijn.

We hebben hem herhaaldelijk verteld dat papa en mama naar China gaan om Joshua op te halen. Micha gaat bij bij de opa's en oma's logeren tot wij weer thuis komen met Joshua. Micha is in Taiwan geboren en Joshua in China, het land van de...panda zegt hij dan. Op zijn wereldbol met lampje :) weet hij precies waar Taiwan ligt en ook China wijst hij aan en zegt dan dat daar Joshua woont. Morgen bij het ontbijt laten we de aftelkalender zien en de stickertjes. Ook krijgt hij dan het fotoboekje en datzelfde fotoboekje zit ook in mijn handbagage!

Mijn zus brengt ons naar Schiphol nadat wij Micha bij opa en oma hebben gebracht. En dan begint ons avontuur echt, na Micha mogen we onze 2e zoon gaan ontmoeten. Ineens is het dan zover. Natuurlijk niet ineens, je bent er maanden mee bezig maar toch ineens zit je op de bank en is dit de laatste avond voordat ons gezin echt wordt uitgebreid. Hoe speciaal.

Een laatste alinea om jullie te bedanken voor jullie support in zovele vormen: een belletje, kaartjes, berichtjes via Hyves, Facebook, mail, mijn Twitter-vriendinnetjes en de berichtjes op mijn blogs. Heel erg bedankt voor jullie mooie woorden, jullie gebed en goede wensen. Don't stop praying for us!

28 opmerkingen:

 1. Saskia, wat kan je het toch mooi onder woorden brengen.
  All The Blessings.

  Ruud.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En nu is het nog maar 14 uren, dan zitten jullie in het vliegtuig op naar China.
  Fijn dat jullie helemaal 'ready' zijn!

  Een hele goede vlucht en we kijken uit naar de eerste berichten vanuit China.

  Liefs,
  Tjitze, Chantal en Lisan

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig bericht weer Saskia! Vandaag is het dus zover, op naar Joshua! Veel sterkte met het tijdelijk afscheid nemen van jullie Micha, zal niet meevallen uiteraard, maar het is allemaal voor een goed doel: jullie lieve Joshua! Geniet van het knuffelmoment en van alle dagen die nog komen gaan!
  Lieve groetjes,
  Lars en Dewi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vandaag is het dan zover!!! De reis naar Joshua begint dan nu toch echt... Wij wensen jullie een hele mooie bijzondere reis! Een hele goede vlucht en behouden aankomst in China. We volgen jullie op de voet..

  Liefs,
  Arie, Petra en Eloise

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig verwoord!
  Heel veel zegen op jullie reis.
  liefs van ons
  Wim, Mariejelle
  Isabelle en Loïs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve Bouk en Sas,

  Je hebt het weer prachtig beschreven Sas!
  Ongelooflijk veel plezier toegewenst de komende weken.
  Eindelijk naar Joshua. Ben zo benieuwd hoe het jullie vergaat daar in dat verre land.

  We kunnen niet wachten om jullie op Schiphol om jullie te verwelkomen!

  Liefs Dorien, Pieter, Jeroen en Noor(nog in Taiwan)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Brok in de keel...
  Een heel gezegende reis,
  Sterre, Stephan en Ann Steins

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook vanaf hier nog een hele goede reis gewenst! Wat hebben jullie Micha goed voorbereid en hij is zonder twijfel in goede handen.
  Geniet van alle mooie en unieke momenten en we blijven jullie volgen tijdens deze geweldige reis naar Joshua!

  Een lieve groet,

  Henrique, Eelco en Yu-Hsi

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een hele goede reis gewenst en natuurlijk een hele mooie ontmoeting met Joshua. Een bijzondere reis om nooit meer te vergeten, zolang naar uitgekeken en nu is het zover. We wensen jullie God's zegen. Groeten van Wim, Marjan, Jacintha, Jorinde en Jari (nu nog in China)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig geschreven,een hele goede reis ,en heel veel mooie ,bijzondere momenten toegewenst!

  Liefs Tim en Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooi geschreven, je hoeft niet bang te zijn, jullie niet, Micha niet en Joshua niet want God is bij jullie allemaal!
  We wensen jullie een hele goede reis toe, geniet van alle mooie momenten die gaan komen, en we zullen jullie reis hier zeker volgen!

  Anton en Simone en de kids

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi Sas, bidden met je hele familie!! Verbonden met en bij de Bron!
  We wensen jullie een hele goede, veilige reis! Nog heel even en dan ontmoeten jullie elkaar! Geniet van alle mooie momenten! (enne...sterkte met de "verre" momenten van Micha...Maar hij heeft het ook leuk!!)
  Liefs uit Lekkerland

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Vandaag is het eindelijk zover!
  We hopen en bidden met jullie dat alles goed mag gaan.
  Jullie hebben je goed voorbereid, dus daar zal het niet aan liggen!
  Een goede reis en behouden thuiskomst met z'n drietjes toegewenst!

  Lieve groetjes,
  Arie-jacob, Edith en Juda

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lieverds! Wat spannend, het is eindelijk zover! Nog een paar uurtjes. Wat hebben jullie veel gedaan de laatste weken en dagen. En dan alle aandacht voor Micha, ook voor de komende weekjes. Jullie zijn een schat van een papa en mama en jullie harten zijn zo vol liefde voor jullie jongens! Love you both!
  Een heerlijke reis. Wij wandelen in gedachten met jullie mee en dragen jullie in onze gebeden. We zien uit naar jullie thuiskomst met de prachtige Joshua en jullie te zien als papa en mama van 2 heerlijk jongens.
  Big hug en lots of blessings,
  je zusje, zwaag en kinders!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik had inderdaad ook een brok in mijn keel van je blog. Mooi geschreven. Nu is het zover en zijn jullie opweg naar Joshua, jullie lieve mannetje. Een hele goede reis en behouden aankomst gewenst. We gaan jullie zeker volgen. En wat is die Micha toch een schat. Het zal niet mee vallen voor jullie, hem achter te laten. Fijn dat hij het leuk heeft bij de opa'en oma's en bovendien is er inderdaad onze hemelse vader die voor hem zorgt en voor jullie in China. Geniet, geniet, geniet van deze bijzondere reis en tot op Schiphol.
  Liefs, Eer, Hans en Levi XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 16. wauw heel mooi omschreven, ben er stil van. Ik wil jullie een onvergetelijke mooie reis toewensen en leg je handen maar in die van onze Heer. Hij zal bij jullie zijn en jullie helpen en ondersteunen op moeilijke momenten. Een hele goeie reis en geniet geniet geniet. Gods zegen!!
  Lieve groet, Fiona en Bartjan, Roy en Ruth(x voor Micha)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lieve mensen....ik was jullie niet vergeten ik had het alleen vanochtend zo druk....nu zitten jullie misschien al in het vliegtuig op weg naar jullie kleine chinese wonder.Wat bijzonder toch...en wat een geluksvogeltje dat íe bij jullie mag opgroeien.Ik wens jullie een hele fijne vlucht en genieten mensen van wat allemaal komen gaat....Wachou Bakker

  BeantwoordenVerwijderen
 18. paula van den brom (hyves)4 november 2011 om 06:18

  heel heel heel veel geluk en vooral plezier met jullie joshua. een heerlijk geschenk wat jullie straks in jullie armen morgen sluiten.
  heerlijk genieten samen en dan weer veilig terugkomen naar jullie micha!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hoi lieve mensen,

  Wat moet het toch een dubbel gevoel geven. Op weg naar jullie tweede zoon, maar jullie eerste zoon toch een paar weekjes missen.
  Maar Micha zal zeer zeker in hele goede handen zijn, en wat hebben jullie hem goed voorbereidt op deze bijzondere gebeurtenis.
  Zelfs hier kriebelt het al, dus hoe zal het bij jullie wel niet voelen.
  Wij wensen jullie een hele fijne vlucht en wensen jullie alle goeds op weg naar Joshua.
  Heel veel plezier met alles wat jullie nu gaan beleven, en we kijken uit naar de eerste foto's van jullie.

  Lieve groet,
  Jan, Bianca en Sam

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Eindelijk naar China, naar Joshua.
  En wat zul jullie dubbele gevoelens hebben, naar Joshua, hem zien, voelen en ruiken. Maar ook Micha moeten missen. Laat alles over je heen komen, geniet van alles, maar laat ook het verdriet toe als je Micha flink mist !!!
  En wat zal het heerlijk zijn als jullie grote vent daar bij de slurf staat te wachten en je hem weer lekker kunt knuffelen en de 2 broers elkaar eindelijk ook kunnen knuffelen.
  Geniet, geniet, geniet !!!!!
  Lieve groet Natasja
  mama van Yinthe en Xem (ook een Yugan-manneke)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Een hele , hele goede reis naar Joshua. Zo bijzonder en je hebt je blog weer prachtig verwoord.
  Denk aan jullie.

  gr Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Eindelijk is het zover. Naar het mooie China en eindelijk jullie zoon in de armen sluiten. Vandaag gaan we je halen! Ken je het liedje van kinderen voor kinderen? Vast wel! Ik kon er wel een traan bij laten op de dag dat wij vertrokken naar China. Wij wensen jullie een hele goede reis en een prachtige ontmoeting met jullie zoontje. Wij kijken uit naar jullie eerste berichtjes en natuurlijk de vele voor ons herkenbare foto's van het mooie land!
  Groet, Bas Colette Zhi en Kai Cupido

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Een hele goede reis toegewenst naar jullie Joshua. Wij mochten 3 1/2 jaar geleden in Nanchang onze dochter in onze armen sluiten. Nu gaan jullie daarheen om jullie zoon voor altijd in jullie armen te sluiten. Geniet van de reis, maar geniet vooral van het moment dat Joshua jullie leventje binnenstapt.

  Groetjes Ingrid, mama van Jonathan (Colombia)en Noa (China)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. We wensen jullie een hele goede reis en een behouden aankomst en natuurlijk een prachtige ontmoeting met jullie lieve zoon!
  We gaan jullie volgen!

  Liefs Leo en Carla
  Levi en Hannah

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Een hele goede reis gewenst! We leven en lezen mee!

  groetjes Eric, Marit, Xinly en Shen

  BeantwoordenVerwijderen
 26. ik kan alleen maar zeggen leg alles bij de Heer
  dan komt het goed veel reis plezier en een geweldige ontmoeting bij joshua
  en dat jullie micha missen dat is natuurkijk zo
  maar opa s en oma,s zijn super hoor komt goed

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Als ik dit schrijf, zitten jullie in het vliegtuig op weg naar jullie kleine mannetje!
  We wensen jullie een heel goede reis en verblijf in China en dan snel weer naar huis om jullie gezinnetje echt compleet te hebben!

  Groetjes, Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Marco, Patricia en Mathijs6 november 2011 om 05:35

  Wauw, wat kun jij toch mooi schrijven. Zo echt, zo innemend, zo voelbaar....
  Verdriet, liefde, verlangen, blijdschap wat speelt er nu veel.
  Maar wat gaan jullie een mooie tijd tegemoet.
  Geniet ervan met z'n tweetjes.
  Een hele mooie reis en vooral goede thuiskomst.

  Marco Patricia en Mathijs

  BeantwoordenVerwijderen