We welcome...

We welcome...

vrijdag 11 november 2011

Zai Jian Nanchang...Ni Hao Beijing

Van het binnenland naar de hoofdstad van China...wat een contrast!

Na het ontbijt vanmorgen een laatste wandeling door de straten in de buurt van het hotel. Chris had Joshua's paspoort opgehaald, ready to fly.



Om 12.30 uur werden we opgehaald om naar het vliegveld te gaan. Vanuit de taxi nog mooie gedeelten van Nanchang gezien en zelfs wat bergen. De vlucht is goed gegaan met onze kleine rakker bij mij op schoot. Een fles tussendoor (helaas geen slaapje erna) en bezig gehouden met van alles. Het was maar 2 uur vliegen. We zijn allemaal veilig aangekomen op Beijing Airport en na elkaar allemaal gefeliciteerd te hebben met onze kinderen zijn we naar het Novotel Peace gereden. Wauw, wat een luxe. Onze kamers liggen allemaal naast elkaar op de 12e verdieping. We hebben nu ook een bad, zalig.

Ons hotel ligt midden in het centrum en op loopafstand van Wangfujing, dé PC van Amsterdam maar dan vele, vele malen luxer en groter. Vanavond waren we laat en daarom snel gemact (is dat een werkwoord?) op de Wangfujing en....geshopt bij Baby Gap! Wanneer komt die nou eens naar Nederland? Net als Victoria's Secret en A&F...die heb ik nog niet gezien maar we hebben nog maar een heel klein stuk gehad. En een auto's! Rolls Royces, Maserati's, Ferrari's, een of andere heel dure, bijzondere BMW (zei Bouke) echt het duurste van het duurste en die zie je niet 1x voorbij komen...

Morgen om 09.00 uur ontbijten met elkaar en dan om 10.30 uur in het hotel wat papieren in orde maken onder de goede leiding van Chris. Voor de rest...we'll see.

Onze oudste gaat morgen naar de aankomst van Sinterklaas samen met mijn ouders en zussen. We hebben hem vanavond via Skype gesproken en gezien. Het gaat zo goed met hem, zijn leventje gaat gewoon door en hij heeft het reuzeleuk bij onze ouders. En elke dag een kadootje, het theeserviesje was een schot in de roos, hij vond het geweldig. Omi zei dat hij dan ook maar echt thee moest gaan inschenken en uitdelen. Een pret dat hij had.

Ik sluit af met foto's van het straatbeeld uit Nanchang en een foto van onze Joshua...die ook in het nieuwe bedje heerlijk ligt te slapen na een melkfles met Bambix









21 opmerkingen:

  1. Heerlijk, weer een verhaal te lezen!! Wat een verschil, zeg tussen de 2 steden..! Fijn dat de reis zo goed ging en dat het met Micha ook zo goed gaat, wat een pak van je hart moet dat zijn! Geniet maar ff van de luxe en elkaar.
    Die laatste foto van Joshua is zo leuk! Wat een heerlijk manneke is het toch! Enne.. niet teveel shoppen, het moet ook nog mee naar huis ;-)
    Liefs Els

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Inderdaad een contrast van Nanchang naar Wangfujing Street, goede plek om te zijn daar. Zo kan je makkelijk alle kanten op. Ik wens jullie nog een hele mooie tijd in Beijing, geniet lekker verder van Joshua en China.
    Groetjes,
    Jolanda,
    mama van Bing en Menglan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weer een stap verder in de procedure en ook weer dichterbij jullie aankomst in Nederland!
    We kijken er ontzettend naar uit!
    Wat was het ook leuk om met jullie te skypen gisteren. Bijzonder hoe ver weg dan zo dichtbij kan zijn!
    Geniet van deze periode in Bejing. Lekker kletsen en ervaringen uitwisselen met jullie reisgenoten.

    Liefs Dorien, Pieter, Jeroen en Noor(nog in Taiwan)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Pauline Vermeulen Papendrecht11 november 2011 om 10:13

    Hoi. Natuurlijk blijven schrijven. Zooo leuk om met jullie mee te mogen reizen via jouw verhalen. Geweldig. En wat mooi dat jullie bij het kindertehuis zoveel konden filmen en praten. Fijn voor Joshua later. Wat een heelrijk knulletje om te zien. Zo benieuwd hoe het samen gaat met Micha. Geniet van de laatste 2 weken en hoop snel weer je verhaal te kunnen lezen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fijn weer een update!
    Wat maakt dat kleine mannetje veel mee in een paar dagen tijd! Ik vind dat hij er al veel meer ontspannen uit ziet!
    Lekker nu een luxe hotel!
    Geweldig om zo'n reis te mogen/moeten maken in het geboorteland van Joshua.
    Geniet van alles wat er op jullie af komt, en de saaie formaliteiten... ach dat hoort er bij he?

    Hartelijke groeten!
    AJ, Edith & juda

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kan echt uitkijken naar jullie update, zo leuk om te lezen! Jullie zijn weer een klein stukje dichterbij huis, fijn dat de vlucht goed is gegaan! En jullie oudste lieve bink heeft het dus ook prima naar z'n zin, dat geeft jullie ook vast een rustig gevoel. Geniet van de heerlijke luxe in het hotel en van de tijd in deze schijnbaar heerlijke shop-stad! ;) De foto van Joshua is echt te schattig!
    Liefs Dagmar & co

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi

    Eindelijk een reactie,wat een heerlijk mannetjes zeg! Bijzonder om in zijn geboorteland te zijn! Wij zijn inmiddels weer veilig thuisgekomen.
    Geniet samen nog van alles wat komen gaat en we blijven jullie volgen hoor!

    Veel liefs
    Tim,Irene en Mei-Chi

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Yes weer een update! Leuke foto van Joshua. Wat is het toch een schitterend mannetje! Fijn dat de reis goed verlopen is en jullie nu bij de rest van de reisgenoten zijn. Geniet van Beijing en van elkaar en tot de volgende update.
    Liefs, Erika

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi lieverds,

    Geweldig om al jullie indrukken, verhalen en ervaringen te lezen. Joshua is echt superleuk!!! Wat een schat zeg en zo leuk dat hij zo goed weet wat ie wil (en niet wil haha).
    Morgen lekker met Micha en onze kinders naar de Sint. We 'll keep you posted. Morgen weer ff bellen hoor!
    Liefs,
    Mir

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Jaaa weer een stapje dichter bij om jullie zoon thuis te brengen in Nederland!! Wat geweldig om jullie avontuur zo op de voet te kunnen volgen. En fijn om te lezen dat Micha het ook zo goed naar zijn zin heeft, dat moet een hele opluchting voor jullie zijn! Geniet van deze geweldige shop-stad. Niet verkeerd om dat ook nog effies mee te pikken op deze mooie reis. Veel geluk!

    Groetjes Dennis, Marloes & Olivia

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Leuk weer even meelezen met jullie mooie reis!
    Wat is Joshua toch een mooi mannetje, deze foto's op jullie blog maar ook de foto op hyves in het vliegtuig, zo lieffff!
    Ook de kids lezen hier mee en de meiden laat ik steeds de foto's zien!

    Groetjes Simone en de rest ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. PS nog even een up-date vanuit de Bliek.

    Op Joshua-dag, 6 november is bij onze buurtjes hun zoon Sepp geboren.

    Yeahh nog een jongetje erbij, goed voor het evenwicht jongens vs meisjes in de straat. Haha!!

    Liefs Marloes

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Zoals gewoonlijk, weer erg leuk met de foto's erbij.
    Waarschijnlijk wist je dat al, maar GAP verzendt ook naar "The Netherlands"

    http://www.gap.eu/

    http://www.gap.com/

    Nog veel plezier in Beijing.

    Groetjes,

    Ruud.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Oh wat heerlijk toch die verhalen en zeker omdat het zo goed gaat met jullie EN Micha. Dat zal een heel fijn gevoel zijn. Wat een mooi mannetje hebben jullie toch. Als ik dit zo zie en lees dan begint het ontzettend te kriebelen bij me.... Wie weet mogen wij dit ook na een x=aantal maanden...
    Geniet van de luxe en van elkaar.
    Liefs Hannie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat heerlijk dat alles goed bij jullie gaat !!!!
    Wat een mooi manneke is Joshua toch en wat voelt hij zich al vertrouwd bij jullie.
    Ik zit hier regelmatig een traantje weg te pinken bij jullie foto's en verhalen, zoveel herkenning van allerlei dingen. We vinden het hier heerlijk om jullie verhalen te lezen !!
    Zag net op je hyve nog een mooie foto van Micha dat hij de Sint hier had ingehaald. Jullie stoere knul, nog eventjes en dan kunnen jullie hem weer lekker knuffelen.
    Lieve mensen nog 10 daagjes en dan is jullie gezinnetje echt helemaal compleet.
    Geniet nog van Beijing !!!

    Liefs Natasja

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Lieve Bouke en Saskia,

    Wat ontzetten leuk en mooi om je blog te lezen. En wat fijn dat het zo goed gaat met Joshua! Tis een heerlijk mannetje!!

    liefs,
    Chris en Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Hoi, hoi,

    Al 2 dagen geen update, jullie zijn vast en zeker aan het genieten van Beijing. Vergeet het park van de temple of heaven niet, onze favoriet als we daar zijn. En Bouke, heb je al de peking eend met flensjes geprobeerd? Zalig. Op de foto is die kleine stoere Josh qua uiterlijk al aan het transformeren naar een Westers uitziend Chineesje, wat een liefie hè. We zijn erg benieuwd hoe het nu met hem gaat. Geniet van Beijing! liefs,
    Ray, San en de meiden

    BeantwoordenVerwijderen
  18. hallo lieve 3,

    Nu eindelijk een reactie van mij.
    Wat heerlijk om jullie verhalen te lezen, wat een emoties, kippevel!!
    En wat heerlijk dat het met kleine Joshua zo goed gaat, tis zo'n schat!!
    Jullie hebben veel meegemaakt de afgelopen tijd, nu zijn jullie weer in Beijing, geniet nog van de tijd dat jullie daar zitten, nog even en dan gaan jullie weer met z'n 3tjes richting Nederland.
    Fijn dat het met Micha zo goed gaat hier bij opa en oma, dat stelt jullie ook gerust,

    liefs, Carola en Martijn

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Dag familie Akkerman!

    Ik heb weer vol plezier jullie blogs zitten lezen na een paar dagen op pad voor het werk (naar LINAK Italia in Milaan, er zijn ergere plekken :-)
    Joshua ziet er al heel relaxed uit zo op reis met zijn papa en mama, wat een geweldige ervaringen doen jullie daar op! Blijven schrijven want ik geniet erg van jullie mooie belevenissen.

    Veel liefs uit Nederland! Edmee

    BeantwoordenVerwijderen
  20. AL 3 dagen geen nieuws, het gaat toch wel goed daar in Beijing??

    Groetjes,
    Petra de Vaal

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Prachtig Saskia, wat mooi dat we jullie reis mogen volgen. Iedere dag moet ik even checken of er nieuws is. Wat doen jullie het goed en wat ziet Joshua er mooi uit! Reuze benieuwd hoe het verder gaat in Beijing. Geniet nog van jullie tijd in China en daarna snel en veilig terug naar Nederland!

    Liefs,
    Carla de Winter-Blok

    BeantwoordenVerwijderen