We welcome...

We welcome...

dinsdag 13 december 2011

THUIS en op pad

Sorry beste volgers, morgen is bijna 2 weken later geworden. Shame on me. The boys keep me busy :-) Maar ze liggen allebei heerlijk te slapen, de kerstboom is versierd, de keuken is aan kant en dus time for an update!


Waar was ik gebleven? O ja, op naar huis. Met z'n viertjes naar huis gereden, Micha voorin bij papa en ik bij Joshua. Niets slapen, ik kon mijn ogen bijna niet open houden maar daar had de rest geen last van. Om 05.15 uur reden we de straat in en zagen we ons huis, heerlijk om echt thuis te zijn. De vlag hing uit met ballonnen en er brandde een lichtje. Omdat de jongens zo wakker waren, zijn we wakker gebleven. Koffers en tassen uitgeladen en toen kop koffie/thee gedronken, kaarten lezen, post doornemen en Micha en Joshua aan elkaar laten wennen en een rondje door het huis gelopen met elkaar. Om 07.00 uur hebben we ontbeten (thanks to mam voor de boodschappen) en om 09.00 uur zijn we naar bed gegaan. Micha heeft toen tot 12.00 uur getukt en wij 2 uur en tussendoor een fles voor Joshua die ook 'gewoon' in zijn eigen bedje ging slapen! Wauw, wat waren we blij.

De rest van de dag zijn we wakker gebleven en om 19.30 uur lag ik te slapen op de bank, helemaal op. Ook de nachten daarna vroeg naar bed. Echt last van de jetlag, nee, geen van ons, niemand is 's-nachts klaar wakker. Prettig hoor.

Eerste ontbijt samen = A4
Joshua zat nog aan 4 (pap)flessen toen we uit China kwamen maar dat is niet nodig voor zijn leeftijd maar die flessen gaven houvast en zekerheid dat hij dronk (hij wilde in China geen water/sap etc. namelijk). Daar zijn we met paar dagen vanaf gestapt en nu zijn het er nog maar 2; zodra hij wakker wordt en voor hij gaat slapen. Joshua eet alles, echt geweldig: boterhammetje met smeerleverworst, jam, appelstroop, eierkoek, sultana, rijst, spruitjes (echt), fruit, toetjes en vooral alles wat wij eten. Hij laat het zich lekker smaken allemaal en eet beter dan Micha. Hij wil het liefst alles zelf in zijn mond doen maar dat gaat nog niet zo goed dus dat mag aan het eind als hij bijna klaar is. Dan zit alles en iedereen er onder. Wat een heerlijke, lieve, ondeugdende kliederkont:Het campingbedje heeft 2 weken aan ons voeteneind gestaan maar is niet gebruikt want Joshua slaapt door en in zijn eigen bedje. Wat een heerlijkheid, ik ben iemand die zijn (zeker 8 uur) slaap nodig heeft. Bouke is een geweldige papa en we doen de zorg voor de kinderen ook echt samen. De eerste 4/5 nachten kwam Joshua nog 1x, dan ging ik eruit en met hem in de schommelstoel zitten en Bouke ging eruit en maakte de fles. Fles erin en ik kon hem daarna (meestal) slapend weer terugleggen en kroop ik ook mijn bed weer in. De hechting tussen ons en Joshua en Joshua met ons en het huis, zijn omgeving en zijn broertje gaat echt goed. Hij doet de gebaren mee met Klap eens in je handjes, hij brengt iets naar papa als ik dat vraag en andersom, hij komt naar ons toe als we hem roepen en ook samen dansen en spelen met papa en Micha vindt hij helemaal geweldig. Net als badderen (in het grote bad of de wasbak). Als je vraagt Joshua mag ik een kusje gaat dat prachtige mondje open...

Terug naar de week van de aankomst
Donderdagochtend kwam Bouke's zus met de kinderen op bezoek (die konden helaas niet naar Schiphol komen) en dat ging ook prima met Joshua. Zus Mirjam had een cake met blauw/witte muisjes gebakken dus we hadden iets lekkers bij de thee. Daarna zijn we naar het gemeentehuis gegaan om Joshua aan te geven en in te laten schrijven in de Gemeentelijke Basis Administratie. Hij heeft ondertussen een BurgerServiceNummer (helaas op zijn Chinese naam...toch niet helemaal goed gegaan grrrrr maar Bouke regelt dit verder gelukkig) en staat ook ingeschreven bij de verzekeraar. De aanvraag tot inschrijving in het geboorteregister in Den Haag hebben we ontvangen en moeten we een dezer dagen in gang zetten, dit kan schriftelijk afgehandeld worden.

Op zaterdag de 26e kwam de Sint naar het werk van papa en mama. 's-Morgens is Micha met Bouke weggeweest en 's-middags zijn we met z'n vieren naar mijn werk geweest. Het was superdruk maar het ging zo goed. Veel mensen kwamen feliciteren maar Joshua bleef er rustig onder en toen de Sint er eenmaal was, zaten ze allebei bij papa op de grond en mama maar filmen en foto's maken haha. Ons eerste gezinsuitje en het ging relaxed.
Een week later op 1 december hadden we de adoptiescreening in het Sophia. Omdat de MRSA-uitslag nog niet bekend was, werden we uit voorzorg in de infectiekamer ontvangen compleet met schorten en mond- en haarkapjes. Joshua vond het goed totdat de arts-assistent hem wilde bekijken, hij zette het op een krijsen maar liet zich daarna gelukkig door ons weer troosten. De long- en handfoto (voor leeftijdverificatie) moeten nog genomen worden omdat we het ziekenhuis niet in konden. De bloeduitslagen wachten we nog op. Het is verder prima verlopen, niets ontdekt wat wij nog niet wisten. De kinderarts is dezelfde arts die we ook in het Schisisteam zullen treffen, een prettige eerste ontmoeting. Ook de nurse practitioner van het Schisisteam was aanwezig en een fotograaf voor foto's van zijn gezicht, zijaanzichten en de binnenkant van zijn mond (drama om dat spiegeltje in zijn mondje te krijgen, hij hield zijn kaken stijf op elkaar) maar het is gelukt.

Toen kwam het Sinterklaasweekend met zaterdag het heerlijk avondje bij mijn zus met de hele familie. Campingbedje mee en we zouden kijken hoe het zou gaan. Eerst kadootjes voor de 5 kleinkinderen en toen die op bed lagen (ja ook onze Joshua heeft geslapen!) kwamen de lootjes met gedichten. Wij hadden vrij-af gekregen maar toch had de Sint voorzien. Een ouderwets gezellige Sinterklaasavond was het...met een korte film van onze reis naar China die Bouke had gemaakt. Weer een uitje dat goed verlopen is.


Maandag 5 december moest Micha naar het CB voor de ogentest. Joshua was er ook bij en de kinderarts heeft vast kennisgemaakt. Praatje pot over Micha (hij kon van de 3 blokjes geen bruggetje bouwen zoals zij voordeed maar hij stapelde ze wel kaarsrecht, typisch Micha. Zijn gegevens: 85 cm en 11,3 kilo. Joshua is zo'n 10 cm korter maar weegt maar een kilo minder (laatste info uit China). Micha is klein en mag blij zijn als hij 1.60 m haalt. Ik hoop nog iets meer. Hij is niet zo'n goede eter, ontbijt gaat prima (Brinta) maar brood en avondeten niet zo terwijl Joshua zijn bordjes zo goed als leeg eet. Toen de ogentest, ik moest mijn lach in houden en dat lukte net. Het was een brilletje met een afgeplakt oog. Een piratenbril Micha. Nou toen was het helemaal geweldig en stoer om die bril op te mogen. Thuis de plaatjes geoefend en kon ze aanwijzen en benoemen als ik ze aanwees. De kinderen moeten tot de een na onderste rij alles kunnen zien. Micha had met de een na onderste rij moeite en maar 1 plaatje goed aan beide ogen i.p.v. 3. Of ik nog een keer terug wil komen. Prima joh, moet binnenkort toch weer met Joshua. Maak me er niet druk over en trouwens hoe cool zijn brillen tegenwoordig.

Lachwekkend of niet?
Dinsdag 6 december verjaarde Bouke en nu zijn we weer even even oud. We zijn samen naar de film geweest (Nova Zembla) en checkte regelmatig onze mobiel. We hebben Joshua zelf op bed gelegd en hij heeft al die tijd geslapen en omi zat op de bank met Micha. Heerlijk, wat gaat het toch goed met onze jongste.

Vingerverven voor papa
Die dag kwam ook de dame van het CB langs voor de intake, dezelfde aardige meid als toen bij Micha. Algemeen praatje en info gegeven die ik kon geven. Het belangrijkste is het entschema dat gemaakt moet worden. Als de kinderarts belt met de bloeduitslagen geeft hij ook door welke antistoffen hij al in zijn bloed heeft en kunnen we bepalen welke inentingen hij nog moet krijgen.

Intake Schisisteam

Vorige week werd ik gebeld dat Joshua MRSA-positief getest is. Ook wij hebben ondertussen de kweeks opgestuurd en het is wachten op het resultaat, ergens volgende week verwacht ik. Gisteren hadden we de intake bij het Schisisteam en hebben we in 1 gesprek kennis gemaakt met de plastisch chirurg (die komt als eerste aan bod), de kaakchirug, de KNO-arts en de orthodontist. I.v.m. de MRSA waren we als laatste aan de beurt en zij wederom met schorten en kapjes. Ze hebben Joshua bekeken en in zijn oortjes gekeken (hij moet buisjes zoals veel kinderen met een schisis). We hoopten op een datum voor de 1e operatie maar nu hij de MRSA-bacterie bij zich draagt, gaan we eerst een behandeling doen. De behandeling bestaat uit 1 week behandelen (hoe en wat hoor ik van de kinderarts die ons gaat bellen) en daarna moet hij 6 weken elke week een test doen. Zijn ze alle 6 negatief dan is hij MRSA-vrij. Daar hopen we erg op. Wederom allemaal aardige artsen die ons goed geïnformeerd hebben. Ik sta te kijken van de vriendelijkheid (niet dat ik veel ervaring heb met artsen maar toch) zou het komen omdat het een kinderziekenhuis is? De KNO-arts zorgt dat we een uitnodiging ontvangen voor een gehoortest (buiten het ziekenhuis, komt dat even goed uit i.v.m. de MRSA). We hebben onze eerste stappen in de medische molen gezet en we zijn positief en nuchter.

Mijn vriendin attendeerde mij op een nuttige website: www.mrsa-net.nl

11 opmerkingen:

 1. Heerlijk dat alles zo lekker loopt bij de Akkermannen.

  A4 is prima van start!

  Mam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed te lezen dat het lekker gaat met A4. En ik ben jaloers want Ray heeft Joshua zaterdag gezien en ik niet! Papa Bouke had volgens zeggen alles onder controle want de 2 Akkermannetjes sliepen.
  xx Sandy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed om te lezen dat het goed gaat met jullie twee jongens.
  Je kent me niet denk ik maar mijn dochter Noa zit bij Lars in de klas.
  Wij hebben deze week een voorstel gehad van onze prachtige zoon.
  Lekker genieten van je mooie mannen!

  Groetjes Sabine.
  http://famderuiter.waarbenjij.nu/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig lieve mensen om te lezen dat het zo goed gaat met de kleine man...dat hij zich zo goed heeft aangepast en zo gemakkelijk is.En gelukkig gaat het met grote broer ook goed...heel stoer hoor de "piratenbril".
  De medische malle molen zal wel even veel van jullie allemaal vergen....maar het is voor iets goeds!!!Hele leuke foto's ....ga zo door familie...en veel succes in de medische malle.molen...Lieve groet van Wachou

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi,

  Leuk om weer even "bij" te lezen! Fijn dat het allemaal zo voorspoedig gaat.

  Groetjes Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. He!
  Wat super om te lezen dat het zo ontzettend goed gaat! en wat ziet Joshua er goed uit!!!!
  Je kunt zien dat hij lekker in zijn velletje zit! wat fijn! en Micha grote broer! echt stoer!

  Sterkte met de medische molen! maar dat gaat goed komen met jullie als ouders!

  Ook hier alles goed, iedere dag kunnen we alleen maar genieten en dankbaar zijn met twee van die heerlijke mannetjes.

  Lieve groet Arie, Ida, Boaz en Jesse

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gezellig om weer een verhaal te kunnen lezen.
  En wat gaat het allemaal lekker!
  Fijn dat Micha het ook goed oppakt, het is toch een verandering.

  Enne....brillen zijn heel cool tegenwoordig ( kijk maar even op mijn weblog hoe stoer onze boy ermee uitziet!)

  Geniet maar fijn!

  groetjes van Lotte

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Saskia,

  Ook bedankt voor je gezellige berichtje.
  We hebben beide procedures via Meiling gedaan.
  Natuurlijk mag je onze weblog linken, erg leuk zelfs:).Ook ik blijf jullie volgen hoe het nu thuis gaat met beide jongens, dat zijn ook droppies hoor!
  Nou, ik ga verder met zweven op mijn blauwe wolk.

  Groetjes Sabine.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's en een leuk verhaal weer om te lezen!

  groetjes Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om weer bij te zijn! We blijven het volgen hoor die heerlijke mannetjes! Fijn dat alles zo goed gaat.
  Liefs Melanie & co.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk om weer even ge-update te worden!!! Super dat het zo goed gaat in huize Akkerman! Joshua ziet er ontspannen uit en wat heerlijk voor jullie dat het slapen ook zo goed gaat. En dat Micha het goed doet als grote broer. Geniet lekker met elkaar! Liefs, Erika

  BeantwoordenVerwijderen