We welcome...

We welcome...

donderdag 11 oktober 2012

Genoeg beleefd

Het is druk (geweest) maar nu even bloggen, heerlijk om weer te schrijven.

Na Joshua's zonnige verjaardag mocht hij ook voor 't eerst trakteren op de groep. Ik ben niet heel crea bea maar toch wat leuks gefreubeld: mandje met knijpfruit en kaartje eraan en voor de juffen een reep chocolade. Een echte verjaardagsmuts, een kadootje, zingen en een boel gezelligheid. Ik had het fototoestel achtergelaten en lief als die meiden zijn, heb ik genoeg materiaal voor later....en nu! Ons KDV zit op Yammer en zo kun je vanaf je werkplek kijken of de groep van je kind foto's of een update heeft geplaatst en kun je dus meegenieten en reageren. Jullie weten dat ik fan ben van social media dus hier doe ik ook volop aan mee. Even online, kijken of mijn jongens op een foto staan, even lachen en weer back to work. Ik heb deze week mijn eerste oudercommissievergadering bijgewoond. Leuk om zo betrokken te zijn bij de opvang van je kinderen en meer te leren over deze branche, mee te denken en helpende hand te zijn bij feestdagen etc. Een leuke groep vrouwen en een van hun mannen had een caramel shortbread gebakken...te lekker! We hopen bij de notulen ook het recept te ontvangen:-)

 

De zaterdag erop was de jaarlijkse Meilingdag en hebben we een hele leuk dag gehad in Toverland in Sevenum. Ik had van collega's al gehoord dat het zo leuk was voor (kleine)kinderen en inderdaad echt een familiepretpark met ook attracties voor de ouders :-) Weer een eerste keer (die lijst wordt alsmaar langer) door met z'n vieren daar te zijn. Onze reisgenoten waren er niet helaas maar die zien we heel snel. Wat zijn we benieuwd naar Ke-Mei en Jesse. Mijn gedachten gaan deze periode regelmatig terug naar een jaar geleden toen we ons voorbereidden op de grote reis.

Verder hebben we vrienden en bekenden gezien en ouders die vorig jaar nog met voorstelfoto op zak liepen en nu een prachtige zoon of dochter bij zich hadden. Er waren wederom medewerkers van het kindertehuis CSS aanwezig om de kinderen te zien en te filmen. Micha kreeg twee souveniertjes met Taiwan erop. Ik werd emotioneel toen een van de dames Micha herkende (we sturen elk jaar 3 updates met foto's maar toch) en zijn Taiwanese naam riep. Daar praatten we natuurlijk samen over door. Bijzonder en vertrouwd tegelijk. Ik vroeg haar iets waar ik niet van verwachtte dat ze het antwoord wist maar dat was niet zo. Zijn begin, waar ik niet bij was, kwam even samen met de vraag en het gesprekje wat we toen hadden. Ik vocht tegen mijn tranen met mijn lieve oudste naast me. Terug bij Bouke kon ik ontladen en vertelde ik hoe intens ik was geraakt.

Joshua viel op de parkeerplaats al in slaap en Micha een paar km verder...tot we thuis waren :-)


Een ochtendje Loonse en Drunense duinen daarna was op en top GENIETEN. Emmertjes mee, rugzak met koffie/thee/lekkers en kleed voor op het zand. Lekker gestruind, in de boom geklommen en zo niks bijzonders gedaan dan van elkaar genieten. Op deze momenten zou ik willen dat een camera alles vastlegt...


O ja, ook zo leuk om even te vertellen. Joshua dinsdag ook voor 't eerst (weer 1 haha) met een supermarktwagentje door de winkel. Het was gelukkig rustig want wat een verschil weer tussen die jongens. Micha loopt netjes en RUSTIG achter het wagentje en achter mij aan, LEGT de boodschappen erin. Joshua ging als een MANIAAK door de paden, SMIJT de spullen erin (met een grote lach en glimoogjes erbij) en ik leek wel een rij-instructeur....Gevolg: Joshua alleen zachte boodschappen zoals de geraspte kaas en Micha de fles met pastasaus. Wordt vervolgd? Ja natuurlijk maar niet in het weekend. Het moet ook voor moeders leuk blijven. 


6 opmerkingen:

 1. Weer een mooi verslag en een stel leuke knullen.
  Ben blij dat het zo goed gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke mannetjes hebben jullie toch.
  En inderdaad, al die eerste keren blijven zo bijzonder.
  Kan me zo goed voorstellen dat je gedachten nu steeds naar een jaar terug gaan.
  Want wat is het bijzonder als je in deze fase zit.
  Het afsluiten van een periode als gezin van drie, en voorbereiden op een gezin van vier.
  Tijdens onze procedure, heb ik je website vaak terug gelezen, van wanneer was het voorstel, en hoe ging dat met de lOA enz. enz.
  En nog steeds lees ik je site met heel veel plezier.
  Blijf lekker schrijven, want je schrijf zo leuk, en steesds die mooie foto's van jullie kanjers.
  Geniet van je mannen, dan genieten wij van je blogjes.

  Groetjes,
  Bianca (die staat te popelen om naar CHina te gaan)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Saskia,

  Wat heerlijk om mee te genieten, te verwonderen, inspiratie op te doen. Blijf maar lekker doorschrijven, en wie weet volgt er nog eens een boek. Ik zal de eerste zijn die het koopt!

  gr. Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Saskia,
  Gaat alles goed?
  Was leuk he die reünie!:)
  Ze zijn echt schattig.
  Tot gauw!
  Groetjes van Anne-Marije

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Saskia.
  Ik zat gisteren avond wel vol.
  Het was wel lekker al dat chinees he.
  Ik moest wel lachen toen Joshua een suikerklontje had gepakt, hij vond het geloof ik wel lekker.
  lieve groetjes
  charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Saskia
  Heb je gevonden hoor!
  Ga je log ook lezenleuk!
  Groetjes Ilse

  BeantwoordenVerwijderen