We welcome...

We welcome...

zondag 9 september 2012

Ook voor jou is er een plekjeGedeelte uit kinderlied Kom aan boord
....
voor het kindje dat nog nooit
van trouw of liefde heeft gehoord
is er altijd nog die Ene
en die roept: “kom maar aan boord!”


Refrein
Kom aan boord
ook voor jou is er een plekje
waar je hoort

...

Dit werd gezongen tijdens het Poppentheater dat deze week een leuke voorstelling gaf tijdens de feestweek van onze gemeente die 40 jaar bestaat. Ik was samen met Micha en nog ca. 175 kinderen.

Het ontroerde me en met Joshua's verjaardag in aantocht nog meer. Ik denk terug aan vorig jaar toen we op vakantie waren in Zeeland en vandaag een jaar geleden poffertjes hebben gegeten in Domburg ter ere van Joshua's verjaardag. Maar vandaag, een jaar later, is hij bij ons, hebben we voor hem gezongen, was hij het stralende middelpunt op deze zonovergoten dag. Een tuinfeest dus (de rest van ons gezin is in het najaar/winter jarig en dit was de eerste verjaardag ooit die we buiten vierden, ieder jaar zo graag :-)

 
2 jaar is hij geworden, onze kleine, lieve bikkel. Hij doet het zo goed, hij is zo lief, ik houd zoveel van hem. De liefde voor hem groeit nog altijd. Micha was een baby van een half jaar oud en Joshua was 14 maanden toen we hem voor het eerst in onze armen hielden vorig jaar 6 november in Nanchang, China. Een actieve, ondernemende, leergierige dreumes die alles zelluf wilde doen, toen al. Thuis met verlof in de wintermaanden gaf weinig bewegingsruimte en ik vond het pittig. Micha ineens moeten corrigeren, omgaan met een boze, gefrustreerde Micha die speelgoed moest delen met een dreumes broertje die er 'ineens' was en daarnaast de verzorging voor 2 i.p.v. 1. De overgang van 1 naar 2 heb ik zwaarder ervaren dan voor de eerste keer moeder worden. En het feit dat ik altijd mijn huis op orde wil hebben....dat gaat niet in 1x maar dat wilde ik wel. In theorie wist ik het maar nu ondervonden dat wennen en hechten ook iets van ouders naar het kind is. Wennen en hechten bij Micha ging vanzelf. Het echte keerpunt was na Joshua's operatie. Een ander kind met een blij karaktertje. Ik werd daar zo blij van. Een domino effect. Toen ging ook dit wennen en hechten als vanzelf, hoe wonderlijk eigenlijk. We zijn zo innig samen, ons slaapritueel is kostbaar en hij kan zo lekker kroelen. Met een lach gaat hij naar bed en slaapt als een roosje (doet hij al vanaf thuiskomst, wat een goed slaper). Twee totaal verschillende persoontjes met hun eigen, unieke karakter en zoveel liefde voor allebei. Dank U God voor de liefdescapaciteit van een mensenhart.  

Een prachtige dag vol gezelligheid. Joshua, bij ons is jouw plekje, waar je hoort. Geen tehuis maar een thuis! Het verschil voor ieder kind!

Ja lieverd met sirene!Van papa voor Joshua: van oud naar nieuw

Klaar voor het najaar
 
Step van opa en omi: gelijk proberen en niet helpen
 
Tuin vol gezelligheid

 

10 opmerkingen:

 1. Wat een mooi stukje heb je weer geschreven, gefeliciteerd met jullie zoon en broertje. Het was een super dag om vandaag jarig te zijn en de foto's zijn weer erg leuk. Geniet van je prachtige gezin en tot gauw.

  Groetjes Monique Zuyderduyn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Weer een mooi stukje om te lezen en zoals gewoonlijk, boeiend geschreven.
  Fijn dat het zo goed gaat en dat Micha en Joshua beiden een "thuis" hebben gevonden.

  Ruud.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat kan jij toch leuk schrijven! X

  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat je schrijft is oh zo herkenbaar, wennen en hechten is een proces van beide kanten :-) Toen En-Ping met spoed werd opgenomen kwam ik er achter dat mama toch wel behoorlijk gehecht was aan deze bijzondere lieve kleine schat (kom niet aan mn kind!).

  De liefde voor Micha en Joshua spat van je blog af...zo bijzonder mooi om te lezen!!! Blijf genieten en stralen, het staat je zo goed :-D

  Liefs van K3 Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben je toch lief! Heb je stukje met tranen in m'n ogen gelezen, mooi verwoord! Micha & Joshua moeten ook ongetwijfeld héél blij zijn met jou als mama. Lieve groet...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei oei oei, wat herkenbaar!!!
  Maar vooral gefeliciteerd met kleine man!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Om te beginnen nog van harte gefeliciteerd met jullie mannetje. Jullie hebben het getroffen met elkaar. Mooi stukje wat je geschreven hebt.

  Groetjes van Marlou (trotse moeder van 2 oosterse kanjers)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi geschreven stukje.. Zo herkenbaar!
  Jullie trouwens ook; wij waren eveneens op de Meiling meeting in Toverland.
  Ik zag je lopen met je prachtige jongste zoon op de arm. Toverland ligt in onze achtertuin dus we hadden een thuiswedstrijd.
  Onze Suu heeft een korte linker onderarm en op een gegeven moment stond ze samen met een ander chinees meidje (ook korte onderarm) te meten wie de LANGSTE korte onderarm had, volg je het nog?? Zo leuk en onbevangen, heerlijke dag!
  Lieve groet van Laura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Laura, bedankt voor je berichtje. Ik herken ook zo vaak wat anderen schrijven.
   Jullie wonen naast dat leuke park dus. Leuk dat je ons zag en wij jullie niet...logisch ook als je elkaar niet kent.

   Geniet van jullie Suu, wat zijn ze kostbaar.

   Lieve groet terug van Saskia

   Verwijderen
 9. Hoi hoi,

  Zo af en toe lezen we de sites is even bij en door. Wat heb je ontzettend mooi beschreven hoe je liefde door mede een proces van wennen groeit en ontwikkeld. Jullie stralen ook van de foto s af dat het leven goed is en dat jullie genieten van elkaar.

  We hoeven dus ook niet te zeggen blijven doen want jullie doen het al (wink) We hopen dat jullie een hele mooi gezegende toekomst in gaan met zn viertjes en de zegeningen die op jullie pad komen blijven zien en ervaren.

  Lieve groet, J en R

  BeantwoordenVerwijderen