We welcome...

We welcome...

woensdag 3 juli 2013

Goed begin van juliMaandagavond hebben we de landenintake gehad bij St. Meiling. Tijdens deze intake neem je puntsgewijs door welke documenten verzameld moeten worden voordat het naar China verstuurd wordt. De laatste stap dus waarna het wachten wordt op een voorstel. 3e kindje voor ons, 2e keer China en dus een bekende weg met een aantal nieuwe documenten. China (lees CCCWA, de Chinese Kinderbescherming) wil (net als in Taiwan en dus toch niet helemaal nieuw ;-) ook referentiebrieven ontvangen van mensen die dicht bij ons staan; familie, vrienden, buren, collega's etc. Als er schoolgaande kinderen zijn, willen ze ook een brief van school of het KDV. Het moeten minimaal 3 brieven zijn dus wij gaan voor..............3 brieven! We hebben de juf en 2 anderen benaderd en willen graag de brief voor ons schrijven, fijn!

Dit is voor mij altijd een ietwat stressy tijd....alhoewel het nu eigenlijk meevalt. Ik wil het graag goed, snel en zonder problemen van derden doen. Ik zeg ik maar Bouke doet ook een deel, samen op pad en dat deel met de getallen :-). Na het gesprek, dat vooraf ging aan een gezellig kletspraatje over van alles, thuis maar gelijk een lijstje gemaakt voor de volgende dag. 's-Morgens werkgevers gebeld dat we later kwamen en na de jongens weggebracht te hebben, stonden we om 08.00 uur bij 't gemeentehuis. Tjakka. Mijn nieuwe paspoort lag klaar (zou in december verlopen) en daarna onze VOG's aangevraagd. VOG = Verklaring omtrent Gedrag. Min. van Justitie trekt alle registers open of wij de stempel 'GESCHIKT' krijgen. Ervaring leert dat we die snel in huis zullen hebben.

Daarna naar andere gemeente voor int. uitreksel van ons huwelijk en geboorte-uitreksel van manlief. Eerste 2 documenten in the pocket!

Vandaag mijn geboorte-uitreksel gehaald, check en afspraak gehad bij de huisarts (met de hele familie omdat oppas even niet lukte) voor een gezondheidsverklaring. Weer bereidwillig en aardig. 'Het is toch voor een goed doel'. Vrijdag bloedprikken en urine inleveren, ja echt! Uitslag heeft hij paar dagen later dus eind volgende week hopen we alles compleet te hebben.

We moeten verder nog een application brief schrijven en wat foto's van ons huis, tuin en gezin.

Daarna naar de notaris en rechtbank en daarna rondje Den Haag. Rondje Den Haag gaan we dit keer waarschijnlijk uitbesteden aan een visumdienst die ook legalisaties doet.

We zijn juli dus goed en actief begonnen!

Ondertussen loopt alles gewoon door. (School)vakantie komt in zicht, heerlijk.4 opmerkingen:

 1. Wat een handelingen. Ik wens jullie veel zegen en hoop dat alles voorspoedig verloopt.
  Hou van jullie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou je hebt het er maar weer druk mee! Maar jullie doen het super goed! En dat het derde kindje een geweldig en liefdevol huis zal krijgen, daar hoeft geen twijfel over te bestaan. Jullie zullen zonder problemen nog wel meer referentiebrieven kunnen krijgen!
  Dikke kus en knuffel
  Marty

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een werk, maar jullie werken wel als een team!
  Mooi om te lezen. Hopen dat derden net zo snel als jullie zijn.
  Ik blijf jullie weer volgen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh spannend toch weer! En ja, ook al is het de derde keer, de stressy tijd blijft gewoon hetzelfde..:-)
  We houden jullie blog in de gaten, we zijn super benieuwd wie jullie tweetal komt versterken!
  Succes met alles!!!

  BeantwoordenVerwijderen