We welcome...

We welcome...

zondag 6 mei 2012

Operatie Joshua

6 november - 6 mei: 6 maanden Joshua in onze armen, 6 maanden A4.
Cliché maar waar: time flies

Dat gezegd hebbende...deze week wordt een spannende, anders dan anders week. Joshua's operatie staat voor de deur en we gaan dit smoeltje zo missen. We voelen allebei dat we soort van afscheid moeten nemen van dit gezichtje, zijn schisis waar we zo aan gewend zijn, het hoort helemaal bij hem. Het is dat hij er niet mee kan praten maar anders...laat lekker zitten zou ik zeggen. Ok, dat zeg ik, ik heb geen schisis. Joshua kan daar heel anders over denken. Dat weten we nu nog niet.....
We krijgen er soms een brok van in onze keel.


Manlief kwam met het goede idee een fotoshoot te laten doen voor de operatie om zo Joshua mooi in beeld te laten komen met het gezichtje zoals wij hem hebben leren kennen en van hem zijn gaan houden. Voor ons ben je al mooi lieverd maar de dokter gaat het zo ongelooflijk knap maken dat je kan leren praten en dat je kunt leren uit een bekertje te drinken. Hij heeft het uitgelegd maar ik zou het niet meer kunnen navertellen. Als het maar goed gaat. Daar mogen we op vertrouwen. Gelukkig mag ik blijven slapen, pal naast zijn bedje en kan ik naast de operatie overal bij zijn en hem verzorgen. We zijn zo benieuwd hoe hij eruit gaat zien.

De eerste keer voor Joshua en ook de eerste keer voor ons. Nooit in het ziekenhuis geweest (wat een zegen) dus al met al brengt dit toch wat van spanning met zich mee. Ik was een beetje kort voor de kar (sorry lieve Bouke), drukke 2 weken gehad met als afsluiter vandaag een overigens hele fijne gezinsdienst met Kidspraise die ik mocht leiden samen met heerlijke tieners in de band, 2 kinderen in de zang en lieve lui uit ons praiseteam. Nu even niets en voorbereiden op de operatie. Tot gauw!Lieve Joshua
Je bent een wonder, oh ja
Je bent bijzonder, ja ja
Je bent heel speciaal
Weet je dat o ja, ja ja


Je bent bijzonder, o ja je
Je bent een wonder, ja ja
Je bent een hele grote schat o ja, jaja!

14 opmerkingen:

 1. We gaan dit lieve bekkie zeker missen. Goed idee van die fotoshoot. Voor Joshua ook, die later vast niet meer weet hoe hij er toen uitzag. Ik zei vanmorgen nog tegen Bouke: "Je ziet gewoon dat er al zoveel woorden in dat koppie zitten, die komen er straks allemaal uit!" Vanmorgen ook al gezegd, maar nogmaals, veel sterkte voor de komende week! Veilig in Jezus'armen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja al die woorden. Precies wat wij ook al tegen elkaar gezegd hebben. Bedankt Marretje.

   Verwijderen
 2. Lieve allemaal,

  We gaan dit vertrouwde koppie met zijn open lipje zeker missen, zo hebben we hem leren kennen. Straks na de operatie is er een 'nieuwe' Joshua, uiterlijk dan maar innerlijk blijft hij Joshua die straks zijn woordjes mag gaan spreken! Wat Mariejelle ook al schrijft, straks komen al die gedachten er in woordjes uit!
  Ik moest bij het lezen van je blog denken aan het slotlied van iedere zondag aan het einde van de dienst; dat wensen we jullie alle vier toe:

  De Here zegent jou
  En Hij beschermt jou
  Hij schijnt zijn licht over jouw leven
  Hij zal genadig zijn
  En heel dicht bij je zijn
  Hij zal zijn vrede aan je geven.

  Simone

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel sterkte toegewenst deze week !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Saskia,

  Goed idee, die foto's! We hebben gelukkig ook foto's van Shen's babytijd en voor de lipsluiting(dankzij Half the Sky programma), en dat is toch heel waardevol.
  Sterkte aankomende week! Komt goed, spannend is het natuurlijk wel, begrijpelijk. En ze zijn zo lief voor de kids in R'dam.

  gr. Marit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel veel sterkte aankomende week. Natuurlijk ga je dat vertrouwde snoetje missen maar inderdaad, het zal voor Joshua ook een opluchting zijn als hij zijn gedachten goed onder woorden kan brengen.
  We duimen voor een goede afloop, nogmaals sterkte!
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Saskia,
  De zorgen, de spanning, je weet dat het gaat komen, maar als het dan zover is komt de twijfel. Joshua heeft ook zo'n lief snoetje! Geen makkelijke week die jullie te wachten staat.
  Heel veel sterkte, pre- per- en post operatief. Hopende op een goed herstel met een nog knappere zoon!

  Geweldig idee om een foto shoot te doen!

  Lieve groet,

  Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 7. lieve A4,

  Heel veel succes morgen!!!! Het word een spannende dag. In gedachten zijn we bij jullie!!

  Liefs André, Fetsje en Kai

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, ook ik sluit me aan bij de reakties. Wat is het een mooi mannetje. Heel veel sterkte komende dagen.
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sterkte lieve mensen in deze spannende tijd!
  We denken aan jullie en leven mee!

  Groet,
  Arie, Petra Eloise en bijna Chun

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dag Saskia,

  Vandaag liep ik met de jongste even door de plaatselijke supermarkt en toen meende ik, leve jouw website, jouw moeder en Micha te herkennen. Beetje brutaal en vreemd om mensen zomaar aan te spreken, maar toch maar even gedaan. Niet Micha hoor, die moet lekker met zijn karretje door de AH kunnen rennen, maar je moeder, die vertelde dat er vandaag een operatie gaat plaatsvinden. Nou, sterkte en fijn hoe integer en mooi je blijft schrijven. En Micha was volgens mij, ze stonden achter mij bij de kassa, blij dat de mini's bij de AH er weer waren. Dat is natuurlijk ook belangrijk. Wat een lekker zonnig en vrolijk kind; hij komt heel onbevangen over! gr. Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Bouke en Saskia,

  Jullie hebben een spannende dag achter de rug! hopelijk is alles voorspoedig gegaan.
  Veel sterkte de komende dagen in het ziekenhuis, en hopelijk gauw weer thuis met elkaar als gezin!

  Lieve groet Arie en Ida

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo A4,
  Wat een spannende dag hebben jullie gehad... Uit je reactie op de site van Annerieke heb ik begrepen dat alles goed is gegaan vandaag. Fijn!
  Wat een prachtige en lieve ouders zijn jullie, zo eerlijk en oprecht, De liefde straalt er vanaf!
  Ik geloof direct dat het wennen zal zijn nu het lieve, schattige koppie van Joshua zo anders is geworden. Spannend ook.

  Sterkte deze tijd en de zegen van de Here gewenst!

  Lenneke

  BeantwoordenVerwijderen