We welcome...

We welcome...

zaterdag 30 november 2013

Eerste kinderfeestje

Woensdag na zijn verjaardag vierde Micha zijn eerste kinderfeestje. Ik vond 3/4 kindjes wel genoeg zo'n eerste keer en dat kwam mooi uit. Elke keer kwam hij met 3 namen/kindjes uit zijn klas; 1 meisje en 2 jongens. Piratenfeestmutsjes, rolmopsen, ooglapjes en spelletjes bedacht met Google :-).

Kadootjes uitgepakt, zelf pannekoekjes gebakken (wat een handig bakstel, geleend van m'n moeder), Madagascar gekeken (deels want één jongetje vond het toch wat eng) en dus 2 spelletjes. Vooral het boe-snoepje viel goed in de smaak, letterlijk ook ja. 1 kindje gaat op de gang staan en met elkaar kiezen we uit de snoepjes die er liggen het BOE-snoepje. Als het kindje dat boe-snoepje pakt, roepen we allemaal heel hard.............BOE. Succes verzekerd!

2e spelletjes was voor echte piraatjes: heen en terug over een loopplank met een lepel en een ei! De test voor een piraat haha. Ze deden het alle 4 gelukkig foutloos.

Tussendoor spelen (lees stoeien want dat doen jongens) en het meisje wilde kleuren, tuurlijk lieverd.

Klein kadozakje mee naar huis en kids thuis afgezet en daarna Joshua gehaald die middagje bij zijn tante was.





dinsdag 19 november 2013

1,2,3,4......5 jaar!

5 jaar is onze Micha geworden vandaag. Kun je 't geloven....5 jaar! Altijd even een moment om terug te gaan naar 5 jaar geleden en dan lijkt het zo kort geleden nog maar...

Toen op 19-11 wisten we nog niet van zijn bestaan maar op 12-12 bracht God ons leven saam. Elke dag dankbaar dat we voor hem mogen zorgen.

De Taiwanese vlag in top, gezongen, getrakteerd, kadootjes uitgepakt, taart gegeten...wat een leuke dag was het voor hem. Een grote lach toen hij wakker werd. Ben ik nu echt 5 mama?

Het piratenschip van Playmobiel is een schot in de roos. Samen met papa in elkaar gezet vanmiddag en languit lag hij erbij helemaal opgaand in zijn spel. Daar hoeven wij alleen maar naar te kijken om te genieten.

Bakjes friet getrakteerd (met reepjes cake als friet, aardbeiensaus als ketchup en toefje slagroom als mayo) met vorkje erbij. Zag het voorbij komen en dacht dat kan ik ook.

Vanmiddag een klein gezelschap, morgen zijn eerste kinderfeestje en zondag nog een grote fuif. Feestweek in huize Akkerman.

Niet vaak genoeg kunnen onze kinderen het horen toch hoe blij we met ze zijn?! Daarom ook vanmorgen voor hem 'blij met jou' gezongen.


zaterdag 9 november 2013

6 november: Joshua-dag

Woensdag was het Joshua-dag. 2 jaar SAMEN, 2 jaar hem in ons leven, 2 jaar gezin van 4. SPECIAAL is dat.

Onlangs hadden we de Chinareis reünie en gingen we al terug naar 2 jaar geleden. Leuke herinneringen opgehaald over onze reis naar onze kinderen. Rond deze dag gaan onze gedachten terug naar 2011 en allerlei gebeurtenissen komen weer langs en daar praten we samen over. Gewoon heel fijn. Foto's en filmmomenten teruggekeken.

De kinderen krijgen op deze dag een kadootje, hun vlag gaat uit, een gebakje voor iedereen en ze mogen kiezen wat ze willen eten. Het prentenboek van Kikker viel goed. Joshua houdt van voorlezen.

Blij met jou, zo blij met jou van Elly & Rikkert hebben we voor hem gezongen. Wat is dat toch een prachtig liedje en zulke treffende woorden.