We welcome...

We welcome...

donderdag 28 juni 2012

Summer = sun !?

Geen/weinig zon hier in den lande, nou dan zoeken we het zuidelijker. Sylvie is net vertrokken uit St. Tropez, mooi, dan kan ik flaneren over de boulevard :-) Heerlijk om de zon op te zoeken, we zijn er aan toe. En of hij schijnt daar in Zuid-Frankrijk, temperaturen met een drietje, holladiejee. 

Naast mei (aankomst Micha) heeft juni ook een speciale dag voor ons. 23 juni was het een jaar geleden dat we het voorstel van onze Joshua Tao kregen en we waren die dag 7 maanden samen thuis. Time flies en we zijn zo gelukkig met elkaar. A4 heeft een boost gekregen na de operatie van Joshua begin mei. Hij doet het zo lekker en wij liften daarop mee, puur genieten. Sinds kort zie ik korte samenspeelmomenten tussen de jongens. Joshua wil je wat drinken? J knikt ja en Micha geeft hem een slokje. Is het lekker vraagt M. Ja zegt J. Heel leuk om te zien, ik zat echt even te genieten.

Ook hoor ik Micha zinnetjes zeggen die regelrecht van mij komen, wat een invloed heb je toch als ouders!

Zingen (liefst met de instrumentjes) is ook favoriet bij de jongste en hij klapt mee en doet de gebaren na die ik doe.

Vaderdag was een drukke dag maar begon gezellig met z'n 4. Micha heeft een pennenpotje geschilderd (thanks to Olvarit) en van Joshua heeft Bouke zijn eerste Vaderdag-stropdas gekregen. Zo leuk. Bouke verslindt boeken dus ik heb hem Moedig van Randy Alcorn gegeven. Lees ik 'm daarna :-)


De zomervakantie staat voor de deur. Have a nice summer = sun please.

You totally rock my world Joshua!

Zo komt de AH-supermarkt bij ons aan z'n eind.

Stofzuigen is leuk.

Handsfree?
Mijn mooie jongen.


zondag 3 juni 2012

Dankbaar

Zoveel fijne dingen beleefd de afgelopen weken, veel te vertellen maar nog geen tijd gehad te bloggen. Onze momenten van dankbaarheid en vreugde de afgelopen weken:

Hemelvaartsweekend:
Ibiza ging helaas niet door i.v.m. de operatie van Joshua maar caravan van stal gehaald en weekendje weg geweest met mijn ouders naar een SVR camping niet eens zo heel ver bij ons vandaan. Het weer was goed en wat waren we toe aan wat zonneschijn. Zaterdag gezellig bezoek van adoptievrienden en de kinderen hebben zich vermaakt op het open veldje met water en waterpistolen. Wat een heerlijke dagen en de kinderen hebben genoten.




23 mei: Micha-dag en 6 maanden A4
Naast hun verjaardagen vieren we met onze kinderen ook hun aankomstdag. Wij vieren dat met een kadootje (dit jaar een waterspuit, bleek een topkado met het lekkere weer) en ze mogen kiezen wat ze willen eten. En wat zei Micha toen we het hem vroegen........bami haha. Ja schat, bami it is. Het was tevens de eerste avond dat we buiten hebben gegeten met een perenijsje als toetje. Smullen dat ze deden.


Mei is een vreugdevolle maand voor tal van adoptievrienden en kennissen, ze vieren de dag van het voorstel of de aankomst van hun kindje. 23 mei was het 3 jaar geleden dat wij in alle vroegte op Schiphol stonden om onze kleine Michaël Wei van net 6 maanden oud in onze armen te sluiten. Micha is net 3,5 jaar oud en hij kon goed uitleggen wat Micha-dag is: toen kwam ik met het vliegtuig naar papa en mama. Ik zo in jouw armen zei hij tegen me. Ja lieverd. Heel bijzonder om daar echt een gesprekje over te hebben dit jaar en waarschijnlijk van nu af aan. Op Moederdag (hoe speciaal) hebben we samen voor het eerst een gesprekje gehad over dat hij niet in mijn buik is gegroeid maar in mama's hart. De details houd ik voor onszelf maar het was bijzonder en sindsdien komt het regelmatig ter sprake. Ben zo trots op hem hoe hij het allemaal oppakt en verwerkt. Het is anders ja en daardoor speciaal. Wij proberen de jongens mee te geven dat anders positief anders is.

6 maanden thuis met Joshua:
Het gaat goed met Joshua, zijn lip en wond genezen voorspoedig en hij is vrolijker geworden vinden wij. Het hechtdraad lost op en we zien een mooi mondje verschijnen. Wat heeft de plastisch chirurg mooi werk verricht, hoe kundig. Hij heeft nu een lipje net als ieder ander. Hij geeft handkusjes, houdt van dansen bij mij op de arm en is beresterk. Een tweede lieverd om van te houden. Hij wil veel getild worden en nu ik dat aanpak (hij doet het vooral bij mij namelijk) gaat hij krijsen, laat zich vallen en houdt dat heel lang vol. Maar ik houd het langer vol :-) en dan komt hij schoorvoetend terug en gaat hij weer spelen. 1x per week naar het KDV gaat ook goed. Hij huilt even als ik wegga maar laat zich troosten en gaat dan spelen. Altijd blij als een van ons hem gaat halen, komt gelijk naar ons toe. Goed teken.

Wat een prachtbekkie
Pinksterweekend: pinksterconferentie Opwekking
Een paar dagen later weer kamperen en wel op een tijdelijke camping met nog 20.000 tenten en caravans. Het terrein naast Walibi is met Pinksteren de plek waar duizenden Christenen samen komen om het Pinksterfeest te vieren (Even kort: de uitstorting van de Heilige Geest. Jezus is met Hemelvaart naar de Hemel gegaan en heeft daarvoor beloofd dat Hij ons niet alleen achter zal laten maar dat hij de Trooster zal zenden, dat is Zijn geest in allen die Hem lief hebben. Zo is Hij niet meer onder ons zoals in Bijbelse tijden maar Hij woont met Zijn geest in ons hart en zo zijn we niet alleen.)
Bouke werkt als vrijwilliger mee in het Verkeersteam en ik was veel bij de caravan met de jongens of op pad in de dubbele buggy, zo handig. Micha mocht dit jaar voor het eerst naar het Kinderplein, naar de Benjamin tent voor de 3-jarigen. Op zaterdagochtend ben ik als hulp mee geweest zodat ik kon zien waar hij terecht zou komen. Hij zat niet in mijn groepje en deed het geweldig, niet huilen, gewoon zwaaien toen hij mij zag, kanjer. De andere 2 dagen is hij ook gegaan zonder te huilen. Voor de 3-jarigen is er alleen in de ochtend een speciaal kinderfeest. We stonden met aantal gemeenteleden bij elkaar en ook dat was zo leuk. Je leert elkaar op een andere manier kennen en dat geeft verdieping in de contacten. Volgend jaar weer om te dienen, om te ontmoeten, om opgebouwd te worden en om uit te delen als je thuis bent. Het thema dit jaar was Jezus zichtbaar door jou. I am trying...and willing so God will able me.



Veel drinken tijdens de Sing-In
30 mei & 1 juni: 10 jaar getrouwd
Happy memories aan 10 jaar geleden toen we op donderdag voor de wet trouwden en zaterdag de huwelijksinzegening was en het grote feest. 10 jaar is een mijlpaal en dat hebben we samen gevierd. Een bedrijfsfeest van Bouke's werk (met geweldige optredens van Edsilia Rombley en Ilse de Lange) bracht ons vrijdag naar Eindhoven en een leuk en klein hotelletje in een Brabants dorpje. Een vriend van ons leende ons zijn VW Eos....een cabrio whoehoe. We hebben zo ge-no-ten: dak open, pet op, sjaal om, zonnebril op en gaan. Via N-wegen in 2 uur tijd naar Maastricht gereden en daar wat geslenterd en geshopt. Na een wafel met aardbeien en later een lunchje aan 't Vrijthof togen we terug naar de Randstad. Weer met open dak want de zon bleef schijnen. Een diner voor twee in een plaatselijk restaurant als afsluiting van een geweldig weekend samen. De jongens bij mijn schoonouders opgehaald en A4 was weer veilig bij elkaar.

Op naar de 12,5 jaar.

So glad we belong together, to each other, to the One who made it/us all possible! To God be the glory.